به کمک نیاز دارید؟

خدمات تخصصی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تقویت حافظه

راه های تقویت حافظه

حافظه را نوعی فعالیت در ذهن تعریف می کنند که این امکان را برای ما فراهم می کند که حالاتی مثل احساسات و فکر ها و حتی درد ها را مجددا در فکر خود باز سازی کنیم. از جمله ی رایج ترین موضوعات در دنیای امروزی بحث تقویت حافظه ها خصوصا در عرصه علم الکترونیک و رایانه می باشد.

سوال اساسی که در این جا مطرح می شود این است که با تقویت حافظه های رایانه ای آیا می توانیم آن ها را با مغز انسان مقایسه کنیم؟ آیا اصلا این دو قابل مقایسه هستند یا تفاوت ها بنیادی می باشد؟

 

حتما بخوانید: روانشناسی درمان افسردگی

 

مقایسه حافظه انسان با ضبط صوت

یکی از اصلی ترین تفاوت های حافظه انسان و رایانه در شیوه ی فراخوانید و دریافت داده ها از داده های ذخیره شده است. این موضوع بسیار مهمی است که باید حتما به آن توجه ویژه داشته باشیم و تفاوت را به خوبی درک کنیم.
اصولا نوع تقویت حافظه در ضبط صوت با شیوه آن در مغز انسان بسیار متفاوت است. حتی اگر به شیوه یادآوری آن دو توجه کنید متوجه می شوید که تفاوت بسیاری بین حافظه انسان و ضبط صوت و دوربین فیلم برداری می باشد.

البته ما شیوه ضبط در وسایل الکترونیکی امروزی را تقریبا یکسان می دانیم، به این ترتیب که به صورت پشت سر هم بر روی یک سخت افزار مانند هارد دیسک یا نوار ثبت می شود و در هنگام یاد آوری باید تقریبا تمام مطالب و محتوای ذخیره شده مجددا بازبینی شود.

هنگامی که در مغز چیزی را یادآوری می کنیم گاهی بسیار سریع تر از رایانه و گاهی بسیار دیرتر از رایانه کار می کند. این جا است که می فهیم تفاوتی کلی واساسی بین آن دو وجود دارد.

توجه کنید که تقویت حافظه در سامانه های رایانه ای نیز به کلی با تقویت حافظه در انسان متفاوت است. هنگامی که شما می خواهید حافظه رایانه خود را ارتقا دهید باید سخت افزار جدیدی را به عنوان هارد دیسک به آن اضافه کنید یا هارد دیسک خود را تعویض نمایید.

(البته لازم به ذکر است که بگویم امروزه هارد های اس اس دی کم کم دارند جای هارد دیسک های کم سرعت را می گیرند.) اما در مغز انسان شما لازم نیست چیزی را تعویض فرمایید یا چیزی را اضافه نمایید.

تقویت حافظه : اینترنت مقوی حافظه است؟

امروزه دسترسی به شبکه جهانی اینترنت امری عادی برای بسیاری از مردم شده است وبسیاری به راحتی می توانند به آن دست یابند. اما باید ببینیم که تاثیر آن بر تقویت حافظه چیست؟ آیا حافظه افزایش می یابد یا نه؟ تجربه شما در مورد تقویت حافظه و اینترنت چه بوده است؟

تضعیف یا تقویت حافظه تنها و تنها به شکل رفتار شما و شیوه استفاده از آن ربط پیدا می کند. زمانی را تصور کنید که شما از اینترنت به عنوان منبع برای تمامی اطلاعات خود می نگرید و هیچ چیز را به حافظه خود نمی سپارید.

در این صورت حافظ شما روز به روز ضعیف تر می گردد، چرا که از آن استفاده نکرده اید. همانند وسیله ای که متروک باشد و کارایی خود را پس از مدتی از دست می دهد.

اما اگر از اینترنت به عنوان وسیله ای برای افزایش معلومات و محفوظات خود می نگرید و هر گاه مطالب مفیدی در آن یافتید سعی می کنید آن را به خاطر بسپرید در این صورت اینترنت برای شما یک وسیله ی مفید خواهد بود.

 

حتما بخوانید: ۱۴ علامت سندروم هوبریس

 

رعایت فاکتورهای عملی و جسمی در تقویت حافظه

همانطور که می دانید فاکتور های زیادی در تقویت حافظه دخیل هستند، اما راه های عملی و جسمی از اهمیت بسزایی در تقویت حافظه برخوردارند. حال چند مورد را برای داشتن حافظه بهتر با هم مرور می کنیم :
1- تغذیه و بهداشت و ورزش مناسب : بدیهی است که برای هر فعالیت روزمره این ها لازم و ضروری هستند.
2- انجام مسواک : این مورد به طور ویژه برای حافظه مناسب است.
3- خوردن غذاهای گلوکز دار و دارای کلسیم و فسفر و ویتامین
4- انجام تمرین مناسب به صورت دم و بازدم
5- انجام مطالعه به صورت چهل و پنج دقیقه مطالعه و ده دقیقه استراحت ( متناوب )

حافظه چیست؟

حافظه را نوعی فعالیت در ذهن تعریف می کنند که این امکان را برای انسان فراهم می کند که حالاتی نظیر احساسات و اندیشه ها و حتی دردها را مجددا در ذهن خود باز سازی کنیم .

اگر بخواهیم  در یک جمله تعریف کنیم ، می توان گفت حافظه ساز و کاری است که این اجازه را به ما می دهد که زمان از دست رفته را باز یابی کنیم .
از منظر علمی حافظه را به دو بخش (( بلند مدت )) و (( کوتاه مدت )) تقسیم می کنند . در مواقعی که به نگهداری مطالب برای زمان های کوتاه ، اغلب کمتر از سی ثانیه ، احتیاج است از حافظه کوتاه مدت و در مواقعی که به ذخیره سازی و نگهداری مطالب برای بلند مدت از چند دقیقه تا چند سال نیاز باشد از حافظه بلند مدت استفاده می شود .

هر کدام از این نوع حافظه ها سه مرحله رمز گردانی ، ذخیره کردن و در نهایت بازیابی وجود دارد.

از حافظه به صورت های مختلفی استفاده می شود که اشکال اصلی آن به شرح زیر است: شنوایی ، حرکتی ، بینایی ، چشایی ،  بویایی و لامسه

روشهای عملی تقویت حافظه از طب اسلامی

  1. خوردن کندر
  2. گذاشتن حنا بر سر
  3. ذکر صلوات
  4. دایم الوضو بودن
  5. پوشاندن سر در روزهای سرد و بعد از هر بار استحمام
  6. در مزاج های گرم حجامت کردن در پشت گوش ها و یا سر
  7. حفظ و تلاوت قرآن
  8. مطالعه و حفظ شعر
  9. مصرف نان تازه به صورت مداوم و استفاده از نانی که 13 ساعت از پخت آن گذشته است، البته به شرطی که بیات نباشد.

برای تقویت حافظه، یادگیری خود را ارتقا دهید.

یکی از کارهایی که امروزه همه انجام می دهند، مطالعه و یادگیری است. کمتر کسی در جامعه ی امروز یافت می شود که روزی حافظه را لازم نداشته باشد و برای تقویت حافظه اقدامی نکرده باشد.

پس اگر شما هم در یادگیری با حافظه خود مشکل دارید به نکات زیر توجه کنید:
– اگر خسته هستید برای مطالعه اقدام نکنید چون این کار کمکی به یادگیری شما نخواهد کرد.
– غذا های مقوی بعد از یادگیری قوای شما را بازیابی می کنند.
– اگر درس یا مبحثی عمیق است، برای یادگیری آن را به چند بخش تقسیم کنید و یک جا اقدام نکنید.
– رمز ها و نشانه ها یکی از بهترین روش ها می باشند. حتما استفاده کنید.
– اگر بدون مرور درس بخوانید، مطمئن باشید برای شما سودی ندارد.

 

با دریافت « مشاوره راه اندازی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفه‌ای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!

 

و اما کلام آخر…

امیدواریم روش های ذکر شده برای تقویت حافظه برای شما موثر واقع شود . در مقالات دیگر در مورد تقویت حافظه بیشتر سخن خواهیم گفت .
همان طور که در روش های بالا ملاحظه کردید این تکنیک در حقیقت نوعی مشابه یابی برای طبقه بندی اطلاعات در مغز انسان برای حافظه می باشد. این که در این جا فقط برای وقایع خاص مطرح شده و مثال ها تنها برای حفظ کردن وقایع خاص در حافظه می باشد فقط به عنوان نمونه می باشد. شما نباید تصور کنید که این روش تقویت حافظه فقط محدود همین مورد است و در موارد دیگر نمی توان از آن استفاده کرد. شما می توانید در تمام موارد زندگی از این روش تقویت حافظه استفاده کنید و معجزه آن را ببینید. پس تنها به این مورد خاص اکتفا نکنید و سعی کنید خودتان استفاده از این روش را فراگیر کنید.

تصویر دکتر علی قوامی
دکتر علی قوامی
دانش‌آموخته دکترای تخصصی (PhD) کارآفرینی فناوری، بنیانگذار و مدیر گروه بین‌المللی کسب و کار ساکوراد با بیش از ۲۰ سال تجربه بعنوان کوچ، مدرس، مشاور و منتور در حوزه‌های مختلف راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار در ۱۵ کشور جهان هستم. در تلاشم تا تجربیات ذی‌قیمت خود را با شما دوستان عزیزم به اشتراک گذارم.
پیشنهاد بر اساس سلیقه شما
هوبریس

14 علامت سندروم هوبریس

 سندروم هوبریس ( غرور شدید) اولین بار توسط سیاستمدار سابق دیوید اوون و روان‌پزشک جاناتان دیویدسون توصیف شد. بیماری غرور شدید ( بیماری دیکتاتورها) با

ادامه مطلب »

مسیریابی تحصیلی - شغلی (آنلاین)

تست شغلی به آزمون روانشناسی گفته می شود که فرد با توجه به پاسخگویی به سوالات در انتها بهترین شغلی که می تواند در آن موفق باشد را معرفی می کند.

سئوالات و نظرات ارزشمند خود را با ما مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

کلینیک مشاوره کسب و کار

ارائه‌ی خدمات کوچینگ، مشاوره و منتورینگ توسط برترین متخصصان جوان

هاست سنتر حرفه‌ای

طیف وسیعی از خدمات حرفه‌ای هاستینگ با تنوع و کیفیت کنترل شده

کانال یوتیوب

آموزش‌ها و نکات کلیدی ما را دنبال کنید

کانال تلگرام

اخبار و تخفیفات گروهی ما را دنبال کنید

صفحه اینستاگرام

آموزش‌ها و تخفیفات گروهی ما را دنبال کنید

راهنمای گام به گام تا دریافت مشاوره

گام اول

انتخاب حوزه تخصصی مدنظر

گام دوم

بررسی رزومه مشاوران مرتبط

گام سوم

انتخاب مشاور با تخصص مدنظر

گام چهارم

تکمیل فرم و ثبت درخواست

گام پنجم

پرداخت حق‌الزحمه مشاور

گام ششم

تماس با شما برای تعیین وقت

گام هفتم

برقراری ارتباط شما با مشاور