به کمک نیاز دارید؟

خدمات تخصصی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
خودشیفته

5 استراتژی برای مدیریت کارمندان خودشیفته در محل کار

مهم نیست که افراد خودشیفته (نارسیس) چه نقشی در زندگی شما بازی می‌کنند اما درنهایت چالش‌های متعددی را کنار آنها تجربه خواهید کرد. اما یک خودشیفته در محل کار می‌تواند چالش خاصی ایجاد کند، به‌خصوص اگر آن فرد سمی، کارمند شما باشد.

بیایید بیشتر در مورد اینکه افراد نارسیست در محل کار چگونه رفتار می‌کنند و بهترین روش برای مدیریت کارمندان خودشیفته، بدون به خطر انداختن عملکرد کاری آن‌ها یا روحیه سایر کارمندان خود و خودتان را کشف کنیم.

ویژگی‌های خودشیفتگی کار با آن‌ها را بسیار دشوار می‌کند، زیرا آن‌ها مکرراً همکاران خود را بی‌ارزش می‌کنند و از آن‌ها انتقاد می‌کنند، نسبت به عملکرد خود تا حدی مغرور هستند و از پذیرش مسئولیت هرگونه شکست خودداری می‌کنند. آن‌ها همچنین افراد دیگر را به خاطر نارسایی‌ها سرزنش می‌کنند و می‌توانند در مورد هر چیزی که باعث بد جلوه دادن آن‌ها شود، صادق نباشند.

این رفتار، ناگزیر باعث ناراحتی سایر کارمندان می‌شود و بدون حل‌وفصل، این احتمال وجود دارد که سایر کارکنان ارزشمند را از دست بدهید. اما اخراج یک نارسیس همیشه آن‌طور که به نظر می‌رسد آسان نیست. اگر واقعاً در کار خود خوب هستند، ممکن است نخواهید او را اخراج کنید.

بهترین راه برای جلوگیری از مشکلات این است که افراد خودشیفته را قبل از استخدام تشخیص دهید. اما اگر این‌یک گزینه نیست، به یک برنامه نیاز دارید. پس چگونه ویژگی‌های منفی آن‌ها را مدیریت می‌کنید؟

کارمندان خودشیفته

مدیریت کارمندان خودشیفته

چندین کار وجود دارد که می‌توانید برای به حداقل رساندن ویژگی‌های منفی یک نارسیس و به حداکثر رساندن پتانسیل آن‌ها به‌عنوان یک کارمند ارزشمند انجام دهید.

هنگامی‌که متوجه شدید که با یک نارسیس سر و کار دارید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که یک برنامه بازی برای نحوه برخورد با آن‌ها ایجاد کنید.

همچنین استراتژی‌هایی وجود دارد که همکارانی که با یک خودشیفته سر و کار دارند می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. اما به‌عنوان یک سرپرست، باید مسیر متفاوتی را در پیش بگیرید.

آن‌ها بازیکنان خوبی برای گروه نیستند، بنابراین باید سعی کنید ارتباط آن‌ها با همکاران خود را به حداقل برسانید. شما می‌توانید به این هدف دست پیدا کنید که به نظر برسد آن‌ها کارمندان خاصی هستند و به همین دلیل باید به‌تنهایی کار کنند. این همچنین به بهره‌وری آن‌ها کمک می‌کند زیرا آن‌ها دائماً از تعامل با افراد دیگر پرت نمی‌شوند.

اگر می‌خواهید یک کارمند خودشیفته را حفظ کنید، زیرا در کار خود خوب است، تعیین مرزهای محکم با عواقب روشن بسیار مهم است. شما باید با هر تخلفی این مرزها را اجرا کنید و در انتظارات خود در مورد عملکرد و رفتار آن‌ها ثابت‌قدم باشید.

 

با دریافت « مشاوره مدیریت و روانشناسی » از کارشناسان جوان حرفه‌ای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!

 

کارمندان خودشیفته

5 استراتژی برای مدیریت کارمندان نارسیست در محل کار

مرحله اول: کار آن‌ها را تحسین کنید

اگر آن‌ها را به این دلیل حفظ می‌کنید که واقعاً در کارشان خوب هستند، آن‌ها را به خاطر کار خوبی که انجام می‌دهند تحسین کنید. این امر به‌طور مثبت آن‌ها را تشویق می‌کند که آن را ادامه دهند و درعین‌حال آن منبع خودشیفته ستایشی را که میل دارند به آن‌ها می‌دهد. بااینکه آن‌ها به‌تنهایی کار کنند، هیچ‌کس برای هرگونه شکستی که رخ می‌دهد مقصر نیست.

مرحله دوم: به آن‌ها اختیار ندهید

کارمندان خودشیفته رئیس‌های وحشتناکی نیز می‌سازند، بنابراین به آن‌ها اختیاری بر هیچ کارگر دیگری ندهید. اگر نیاز است که آن‌ها با دیگران کار کنند، به‌طور قاطع ثابت کنید که شما صاحب‌اختیار در گروه هستید. روشن کنید که هیچ‌کس در گروه نباید دیگران را به خاطر مشکلات موردانتقاد یا سرزنش قرار دهد.

مرحله سوم: تعیین مرزهای شرکت

شما همچنین می‌خواهید مرزهای محکمی بین کارمندان و خودتان ایجاد کنید. شما باید در تعیین و حفظ آن مرزها شفاف و ثابت باشید. بهتر است به هر کارمند نسخه‌ای از قوانین و عواقب نقض آن‌ها به‌صورت کتبی ارائه شود. بسیاری از کارفرمایان از همه کارمندان می‌خواهند که آن قوانین را امضا یا نسخه‌های اولیه آن را امضا کنند تا بتوانند ثابت کنند درصورتی‌که تخلفات مکرر منجر به خاتمه کار شود، از آن‌ها آگاه بوده‌اند.

 مرحله چهارم: کارمندان خود را متمرکز نگه‌دارید

همچنین وظیفه شما این است که فرد نارسیس و هر همکار خود را روی اهداف خود متمرکز کنید. کارمندان خودشیفته استاد حواس‌پرتی هستند و اغلب سعی می‌کنند آب را گل‌آلود کنند یا همکاران را دست‌کاری کنند، به‌خصوص اگر در پروژه‌ای مشکلی وجود داشته باشد. شما باید آن‌ها و گروه خود را در مسیر درست نگه‌دارید و روی کارشان متمرکز شوید.

 

حتما بخوانید: نکات مربوط به روانشناسی ارتباط مؤثر

 

 مرحله پنجم: همه‌چیز را مستند کنید

درنهایت، همه‌چیز را مستند کنید. هر بار که یک قانون نقض می‌شود، آن را به‌صورت کتبی با ذکر زمان و تاریخ وقوع آن و همچنین شرایط حادثه مستند را کنید. با نارسیستها خود در مورد اتفاقاتی که هر بار برایشان پیش آمد صحبت کنید.

همچنین ایده خوبی است که یک شاهد منابع انسانی حضورداشته باشد و از خودشیفته بخواهید سندی را امضا کند مبنی بر اینکه از نقض قوانین و نیاز به تغییر رفتار خود مطلع شده است تا دوباره تکرار نشود.

مهم نیست که یک نارسیس چقدر در شغل خود خوب است، چون ممکن است در نهایت مجبور شوید  به کار او را خاتمه دهید.

 

حتما بخوانید: ۱۴ علامت سندروم هوبریس

 

کارمندان خودشیفته

اخراج یک کارمند خودشیفته

کار کردن با کارمندان نارسیست ممکن است بسیار سخت باشد، و به‌عنوان یک کارفرما ممکن است ببینید که تنها گزینه شما اخراج آن‌هاست. بااین‌حال، به همان اندازه که خودشیفته‌ها می‌توانند در کسب‌ و کار شما مخرب باشند. زمانی که از آن‌ها بخواهید کار خود را ترک کنند، می‌توانند آسیب بیشتری به کسب‌ و کار شما وارد کنند.

همان‌طور که قبلاً گفته شد، شما می‌خواهید تمام رفتارهای بد آن‌ها را به‌صورت مکتوب ثبت کنید. هنگام بحث در مورد مشکلات با فرد خودشیفته، حتماً از آن‌ها بخواهید سندی را امضا کنند که تأیید می‌کند شما با او بحث کرده‌اید و چارچوب‌های زمانی خاصی را برای ایجاد هرگونه تغییر و ارزیابی مجدد دوره‌ای تعیین می‌کند.

ازآنجایی‌که برای کارمندان نارسیس معمول است که این خشم مشخصه را ابراز کنند، اگر شرکت شما می‌تواند، شرایط ارائه مشاوره نیز مناسب می باشد. در اصل، به‌عنوان یک کارفرما، شما می‌خواهید نشان دهید که با حسن نیت تلاش کرده‌اید تا به کارمند خودشیفته خود کمک کنید تا هر رفتار بدی را تغییر دهد. در صورتی‌که تصمیم بگیرند اقدامی انجام دهند، این امکان مواجهه قانونی بالقوه شمارا محدود می‌کند.

برای این منظور، ایده خوبی است که با یک مشاور در مورد گزینه‌های خود مشورت کنید و بخش منابع انسانی خود را در هر تعاملی که با کارمند نارسیس دارید، بگنجانید. شما شاهد و مستنداتی از مشکلات و همچنین اهداف روشن در چارچوب‌های زمانی تعیین‌شده برای رفع آن‌ها می‌خواهید.

اگر خودشیفته نتواند تغییر کند، مدرکی می‌خواهید که او می‌دانست به این کار نیاز دارد. اینکه به او زمان داده‌اید تا این کار را انجام دهد و اینکه در طول کل فرآیند منصفانه با او رفتار کرده‌اید.

بنابراین، کارفرمایان باید هنگام اخراج کارمندان خودشیفته بسیار مراقب باشند تا احتمال موارد اخراج طولانی‌مدت و آسیب‌رسان ناعادلانه، ادعاهای حفاظت عمومی یا اقدامات نامطلوب علیه آن‌ها کاهش یابد.

 

پیشنهاد مطالعه: کتاب رایگان زبان بدن: چگونه افكار ديگران را بخوانيم

 

و اما کلام آخر …

برخورد با کارمندان خودشیفته می‌تواند دشوار باشد، اگر قصد دارید با کارمند مصاحبه کنید. مهم است که همه‌چیز را مستند کنید تا مطمئن شوید که می‌توانید به عقب برگردید و به آن نگاه کنید و اطمینان حاصل کنید که کارمند ازآنچه توافق شده است آگاه است.

برای به حداقل رساندن این اختلالات، بهتر است افراد نارسیست به‌تنهایی کار کنند، اهداف روشنی را تعیین کنند. انتظارات شغلی را به‌صورت کتبی به آن‌ها ارائه دهید که باید امضا کنند تا اذعان کنند که آن‌ها را درک می‌کنند و هرگونه تخلف و همچنین تلاش برای اصلاح وضعیت را مستندسازی کنند. پیروی از این توصیه‌ها به شما کمک می‌کند تا محیط کار آرام و پربارتری داشته باشید.

 

منابع: erstrategiesinnertoxicrelief

تصویر لیلا سلوکی
لیلا سلوکی
من یک مدرس و مترجم زبان انگلیسی هستم و تا این لحظه میلیاردها ثانیه تلاش کردم تا به هدفم نزدیک شوم و این داستان همچنان ادامه دارد ...
پیشنهاد بر اساس سلیقه شما

مسیریابی تحصیلی - شغلی (آنلاین)

تست شغلی به آزمون روانشناسی گفته می شود که فرد با توجه به پاسخگویی به سوالات در انتها بهترین شغلی که می تواند در آن موفق باشد را معرفی می کند.

سئوالات و نظرات ارزشمند خود را با ما مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

کلینیک مشاوره کسب و کار

ارائه‌ی خدمات کوچینگ، مشاوره و منتورینگ توسط برترین متخصصان جوان

هاست سنتر حرفه‌ای

طیف وسیعی از خدمات حرفه‌ای هاستینگ با تنوع و کیفیت کنترل شده

کانال یوتیوب

آموزش‌ها و نکات کلیدی ما را دنبال کنید

کانال تلگرام

اخبار و تخفیفات گروهی ما را دنبال کنید

صفحه اینستاگرام

آموزش‌ها و تخفیفات گروهی ما را دنبال کنید

راهنمای گام به گام تا دریافت مشاوره

گام اول

انتخاب حوزه تخصصی مدنظر

گام دوم

بررسی رزومه مشاوران مرتبط

گام سوم

انتخاب مشاور با تخصص مدنظر

گام چهارم

تکمیل فرم و ثبت درخواست

گام پنجم

پرداخت حق‌الزحمه مشاور

گام ششم

تماس با شما برای تعیین وقت

گام هفتم

برقراری ارتباط شما با مشاور