به کمک نیاز دارید؟

خدمات تخصصی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
قیمت گذاری محصولات

3 استراتژی کلی قیمت گذاری محصولات خانگی

از مهمترین عواملی که بر تصمیم مشتری نسبت به خرید یا عدم خرید تاثیرگذار است، قیمت یک محصول است. چراکه انتخاب استراتژی مناسب قیمت گذاری برای محصولات، عامل بسیار مهمی در رشد کسب و کار شما خواهد داشت.

یک کارآفرین یا بنگاه اقتصادی باید قادر به قیمت‌گذاری مناسب محصولات خود باشد. به این ترتیب موقعیتش را نسبت به مشتریان، کالاهای مکمل، رقبا و تازه واردهای بالقوه حفظ می کند.

در ادامه این مقاله، به 3 استراتژی مهم و کلیدی برای قیمت گذاری محصولات خانگی اشاره خواهیم کرد.

 

حتما بخوانید: ۸ روش قیمت گذاری محصولات برای کسب سود حداکثری

 

1. استراتژی قیمت گذاری براساس قیمت تمام شده

در این استراتژی، روشی ساده را در پیش می گیریم. هزینه های تولید را جمع می کنیم و سودی برای محصول در نظر می گیریم. قیمتی که برای کالا یا خدمت مشخص می شود ترکیبی خواهد بود از هزینه های آن، به همراه سودی که برای آن مشخص کرده ایم.

این استراتژی از پرکاربردترین استراتژیها و مورد استفاده بسیاری از افراد و کسب و کارها است. البته محاسبه هزینه ها و قیمت تمام شده محصولات، ممکن است در برخی موارد دشوار باشد. به همین دلیل استفاده از یک نرم افزار مالی می تواند کمک زیادی به حل این مسئله کند.

در این استراتژی، میزان سودی که برای یک محصول در نظر گرفته می شود، بر اساس نرخ بازگشت سرمایه آن محصول محاسبه می شود.

برای مثال اگر در صنعت پوشاک نرخ بازگشت سرمایه 30 درصد باشد، مجموع هزینه ها بعلاوه‌ 30 درصد بابت نرخ بازگشت سرمایه، قیمت کالا را مشخص خواهد کرد، که معمولا بسیاری از خرده فروشها و عمده فروشها از این روش استفاده می کنند.

 

حتما بخوانید: قیف فروش یا فلایویل؟ کدام برای کسب و کار شما بهتر است؟

 

2. استراتژی قیمت گذاری بر اساس کشش بازار (میزان تقاضا و وضعیت بازار)

وضعیت بازار و میزان تقاضا همیشه مهمترین عامل در قیمت گذاری بوده و هست. میزان تقاضا برای یک محصول می تواند تحت شرایط مختلفی، متغیر باشد. برای مثال ممکن است تقاضا برای یک محصول به خاطر ارزش خاصی که مشتریان برای آن محصول قائل هستند یا عدم آشنایی مشتریان با محصولات دیگر، متقاوت باشد.

در اقتصاد کشور ما نیز چنین روشی برای قیمت گذاری حاکمیت اصلی را دارد. میزان تقاضا و وضعیت بازار در بسیاری از موارد عامل اصلی برای قیمت گذاری کالا و خدمات هستند.

این روش معمولا زمانی استفاده می شود که مشتریان نسبت به قیمت، حساسیت کمی داشته باشند و یا چاره ای نداشته باشند جز اینکه با قیمت محصول کنار بیایند.

 

این مهارت را حتما بیاموزید: دوره آموزشی اصول و تکنیک‌های فروشندگی حرفه‌ای

 

3. استراتژی قیمت گذاری براساس رقابت و ارزش کالا در ذهن مشتری

در این استراتژی رقبا، مهمترین عامل در قیمت گذاری محصول یا خدمت به شمار می روند. به جای میزان تقاضا و یا هزینه های انجام شده آن، بر رقبای آن محصول تمرکز می شود. رقابت یک محصول از نظر قیمت با رقبای دیگر، تاثیر زیادی در ارزش کالا از نگاه مشتری دارد.

برای مثال اگر از استراتژی قیمت گذاری بر اساس رقابت و به درستی استفاده کنید، می توانید ارزش کالا را در ذهن مشتری بالاتر ببرید.

 

با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفه‌ای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!

 

و اما کلام آخر…

برای اینکه فروش بالایی داشته باشید، باید انواع استراتژی های قیمت‌گذاری را بشناسید. با شناختن این استراتژی‌ها می‌توانید بهترین قیمت را برای محصول خود بگذارید. به‌طوری‌که این قیمت هم برای مشتری جذاب باشد و هم شرکت سود خوبی داشته باشد.

دکتر علی قوامی
دکتر علی قوامی
دانش‌آموخته دکترای تخصصی (PhD) کارآفرینی فناوری، بنیانگذار و مدیر گروه بین‌المللی کسب و کار ساکوراد با بیش از ۲۰ سال تجربه بعنوان کوچ، مدرس، مشاور و منتور در حوزه‌های مختلف راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار در ۱۵ کشور جهان هستم. در تلاشم تا تجربیات ذی‌قیمت خود را با شما دوستان عزیزم به اشتراک گذارم.
پیشنهاد بر اساس سلیقه شما

مسیریابی تحصیلی - شغلی (آنلاین)

تست شغلی به آزمون روانشناسی گفته می شود که فرد با توجه به پاسخگویی به سوالات در انتها بهترین شغلی که می تواند در آن موفق باشد را معرفی می کند.

سئوالات و نظرات ارزشمند خود را با ما مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

راهنمای گام به گام تا دریافت مشاوره

گام اول

انتخاب حوزه تخصصی مدنظر

گام دوم

بررسی رزومه مشاوران مرتبط

گام سوم

انتخاب مشاور با تخصص مدنظر

گام چهارم

تکمیل فرم و ثبت درخواست

گام پنجم

پرداخت حق‌الزحمه مشاور

گام ششم

تماس با شما برای تعیین وقت

گام هفتم

برقراری ارتباط شما با مشاور