حرکت دست به سینه در زبان بدن به عنوان یک نشانه غیرکلامی میتواند معانی مختلفی را منتقل کند. این حالت معمولاً به عنوان یک واکنش ناخودآگاه به احساسات و موقعیتهای مختلف تعبیر میشود.
حتما بخوانید: ۵ حرکت مهم دست در هنگام گفتگو
علائم حرکت دست به سینه در زبان بدن
در دوران کودکی هر زمان که احساس خطر و نا امنی می کردید، احتمالا پشت لباس مادر یا وسایل خانه پنهان می شدید. وقتی به سن پیش دبستانی رسیدید با روی هم انداختن و فشردن بازوان روی سینه، سدِ دفاعی خود را ایجاد کردید.
در دوران نوجوانی احتمالا این حرکت را کمی آزادانه تر و راحت تر انجام می دادید و علاوه بر آن پاهای تان را روی هم می انداختید تا خونسرد به نظر برسید و کمتر جلب توجه کنید.
حرکت روی هم انداختن بازوان در سراسر جهان وجود دارد و نشان دهنده یک موضع دفاعی است. این حالت نه تنها بعنوان سپری دفاعی در مقابل حمله ای احتمالی به کار می رود، بلکه علامت یک موقعیت تغییر ناپذیر است که به شما می گوید این شخص تغییر موضع نمی دهد.
اگر در حالت دست به سینه در زبان بدن، مشت های شخص نیز بسته باشد، حاکی از یک رفتار تهدید آمیز و تدافعی است. این مشخصه اغلب با دندان های روی هم و چهره برافروخته ترکیب می شود که در این صورت احتمال بروز یک حمله کلامی یا فیزیکی وجود دارد.
برای کشف علت ایجاد این حالت تهدید آمیز (چنانچه مشخص نباشد) نیاز به برخورد مطیعانه با کف دست ها رو به بالا می باشد. شخصی که از این مجموعه اشارات استفاده می کند از یک رفتار تهاجمی برخوردار است؛ برخلاف شخصی که در تصویر زیر در حالت تدافعی دست به سینه شده است.
حتما بخوانید: حالت تدافعی زبان بدن یا احساس سرما
معانی و تفسیرها حرکت دست به سینه در زبان بدن
۱. حالت تدافعی
دست به سینه نشستن یا ایستادن معمولاً به عنوان نشانهای از حالت تدافعی تعبیر میشود. این حرکت میتواند نشاندهنده این باشد که فرد در حال محافظت از خود است و به نوعی در برابر دیگران گارد گرفته است.
۲. عدم اطمینان یا عدم رضایت
این حالت ممکن است نشاندهنده عدم اطمینان یا نارضایتی فرد از موقعیت حاضر باشد. به عبارت دیگر، فرد ممکن است به دلیل عدم توافق یا احساس نارضایتی از شرایط، به این حالت روی آورد.
۳. تمرکز و تفکر
در برخی موارد، دست به سینه ممکن است به عنوان نشانهای از تمرکز و تفکر عمیق تعبیر شود. فرد ممکن است در حال پردازش اطلاعات باشد و این حرکت به عنوان یک علامت از دروننگری یا تفکر عمیق باشد.
۴. احساس قدرت و کنترل
در برخی موارد، این حالت میتواند نشاندهنده احساس قدرت و کنترل باشد. افرادی که در موقعیتهای رهبری قرار دارند، ممکن است به طور ناخودآگاه این حالت را اتخاذ کنند تا اعتماد به نفس خود را به نمایش بگذارند.
با دریافت « مشاوره روابط عمومی، مذاکره و ارتباط موثر» از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
حرکت دست به سینه در زبان بدن میتواند معانی مختلفی را بسته به زمینه و شرایط اجتماعی منتقل کند. درک این حرکات میتواند به ما کمک کند تا احساسات و نگرشهای دیگران را بهتر درک کنیم و در ارتباطات خود موفقتر عمل کنیم.