به کمک نیاز دارید؟

خدمات تخصصی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
حرکات دست

۵ حرکت مهم دست در هنگام گفتگو

بسیاری از ما با حرکت دست در هنگام گفتگو به صورت ناخود‌آگاه برای رساندن منظور استفاده می‌کنیم. بعضی دیگر نیز به تکنیک‌های زبان بدن آشنا هستند و در حین گفتگو از دست‌های خود برای تفهیم بیشتر کلام استفاده می‌کنند.

تاکنون آموزش‌های زیادی برای استفاده مناسب از تکنیک‌های زبان بدن در حین گفتگو منتشر شده است این آموزش‌ها بیشتر بر حرکاتی که باعث می‌شود نفوذ کلام بیشتر شود تاکید دارند .

 

حتما بخوانید: ۵ حرکت زبان بدن و اعتماد سازی با زبان بدن

اما نکاتی که امروز با هم مرور می‌کنیم را در حین گفتگو و صحبت کردن انجام ندهید چرا که ممکن است به جای تاثیر مثبت تاثیر منفی داشته باشد.

لازم به ذکر است که این نکات بسته به تاثیر منفی که دارند از یک تا دَه امتیاز بندی شده‌اند تا در بکار بردن این حرکات منفی در حین گفتگو دقت لازم را داشته باشید.

در ادامه قصد داریم به حالت‌های قرارگیری دست بپردازیم که به‌ جای اینکه در گفتگو تاثیر مثبت دارند ممکن است بر طرف مقابل حتی تاثیر منفی نیز بگذارند.

 

پیشنهاد مطالعه: کتاب رایگان زبان بدن: چگونه افكار ديگران را بخوانيم

 

۱. به هیچ وجه از انگشت وسط استفاده نکنید.

به هیچ وجه در حین اشاره به تصاویر و اسلاید‌ها در حین ارائه بر روی پرده نمایش از انگشت وسط استفاده نکنید. انجام این کار حتی اگر شما منظوری نداشته باشید ممکن است در نظر فرد یا افراد کنار شما توهین تلقی شود.

توصیه می شود حتی برای نشان دادن و جلب توجه به یک موضوع از انگشت اشاره خود استفاده نکنید. در عوض با دست باز مطلب را نشان دهید. به این عملکرد از لحاظ تاثیر منفی بر طرف مقابل امتیاز ۹ داده‌ام بنابراین حتماً‌ از این کار پرهیز کنید.

۲. دست‌های خود را در پشت بدن قلاب نکنید.

قلاب کردن دست ها در پشت بدن، یکی دیگر از 5 حرکت دست در هنگام گفتگو است. صحبت‌ کردن در این حالت باعث می‌شود شنونده فکر کند شما آمادگی لازم را برای مطالبی که قصد دارید بیان کنید ندارید. همان‌گونه که ذکر شد بیشتر ما عادت داریم در حین صحبت‌ کردن از دست‌های خود برای تفهیم بیشتر موضوع کمک‌ بگیریم.

اگر دست‌ها در پشت بدن قلاب شده باشد باعث می‌شود به نوعی در حین صحبت‌ کردن امکان استفاده از حرکات دست ممکن نباشد.

جالب است بدانید پروفسور ویلیام مک‌نیل در آزمایشی دست‌های چند نفر را از پشت بست و از آنها خواست تا صحبت کنند.

میزان آسیب قلاب کردن دست‌ها در حین گفتگو ۴ امتیاز منفی است.

 

حتما بخوانید: ۱۲ نکته در روانشناسی زبان بدن

۳. دست‌ها را در زمان صحبت کردن دائم در جلوی بدن نگه ندارید.

یکی دیگر از 5 حرکت دست در هنگام گفتگو، نگه داشتن دست‌ها در جلو بدن زمانی که صحبت می‌کنیم، است. این حرکت باعث می‌شود تا شنونده احساس عدم اطمینان نسبت به صحبت‌های شما داشته باشد.

اگر حین صحبت کردن عادت دارید برای زمان طولانی دست‌ها را در جلوی بدن نگه‌ دارید این حرکت باعث می‌شود اینگونه جلوه کند که شما نگران چیزی هستید و قصد دارید با این حرکت از خود دفاع کنید یا اینکه قصد دارید ادای بچه مثبت‌ها را درآورید.

دکتر دیوید دِستینو در آزمایشی نشان داد که نگه‌داشتن دست‌ها در جلو بدن باعث می‌شود این حس در مخاطب تداعی شود که به فردی که در حال صحبت است نمی شود اطمینان کرد. به میزان تاثیر منفی و آسیب این حرکت ۷ امتیاز داده‌ایم.

۴. در حین صحبت، صورت، موها و بینی خود را با دست لمس نکنید.

اگر عادت دارید در حین گفتگو دائم با دست‌ها صورت خود را لمس کنید یا موهای خود را مرتب نمایید توصیه می‌کنیم از این کار دست بکشید. لمس صورت و بازی کردن با موها در حین گفتگو باعث می‌شود حواس شنونده از مطلب مورد گفتگو پرت شود.

برای اثبات این ادعا کافی است به حرکات دست سخنوران معروف در حین صحبت کردن توجه کنید. به شما قول می‌دهیم فردی را نخواهید یافت که با وجود تسلط به نکات زبان بدن در حین گفتگو با مو‌های خود بازی کند یا با دست صورت خود را لمس کند.

جلب توجه فرد شنونده در حین گفتگو بسیار سخت است و به همین منظور باید حرکات دست شما با صحبت‌هایی که گفته می‌شود، سازگار باشد.

توصیه می شود حتی اگر در حین صحبت کردن احساس کردید قسمتی از صورت شما به خارش افتاده است تا جایی که ممکن است از خاراندن آن جلوگیری کنید.

لمس نقاط مختلف صورت و درست کردن مو در حین صحبت کردن از لحاظ امتیاز بندی در رتبه سوم تاثیر منفی بر گفتگو قرار دارد.

 

این مهارت را حتما بیاموزید: دوره آموزشی اصول زبان بدن و کاربرد در مذاکرات و ارتباطات

 

۵. در حین صحبت دست‌های خود را از مچ در قسمت جلو بدن آویزان نکنید.

اگر به حرکات سنجاب‌ها دقت کنید خواهید دید که این موجودات دوست‌داشتنی گاهی اوقات روی دوپا می‌ایستند و دست‌های خود را از مچ در قسمت جلو بدن آویزان می‌کنند. جالب اینجاست که بعضی افراد نیز عادت دارند در حین صحبت همین حرکت را انجام دهند.

آویزان بودن دست‌ها در قسمت جلو بدن اصلا صورت خوشی ندارد و شنونده احساس می‌کند فرد سخنران خسته‌ است یا اینکه با بی‌حوصلگی حرف می‌زند.

بنابراین سعی کنید در حین صحبت‌ کردن به جای آویزان و راکد نگه‌داشتن دست‌ها، به آنها انرژی ببخشید.

به آویزان نگه‌داشتن دست‌ها در قسمت جلو بدن از لحاظ القا حس منفی به مخاطب امتیاز پنج می‌دهیم.

 

با دریافت « مشاوره روابط عمومی، مذاکره و ارتباط موثر» از کارشناسان جوان حرفه‌ای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!

 

و اما کلام آخر…

حرکت دست در هنگام گفتگو، نه تنها به دیگران کمک می کند تا هر آنچه می گویید را به خاطر بسپارند، بلکه باعث می شود سریع‌تر و بهتر صحبت کنید. می توانید از نکات این مقاله در سخنرانی، فروش، ارائه یا به اشتراک گذاری ایده‌هایتان، استفاده کنید.
Picture of دکتر علی قوامی
دکتر علی قوامی
دانش‌آموخته دکترای تخصصی (PhD) کارآفرینی فناوری، بنیانگذار و مدیر گروه بین‌المللی کسب و کار ساکوراد با بیش از ۲۰ سال تجربه بعنوان کوچ، مدرس، مشاور و منتور در حوزه‌های مختلف راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار در ۱۵ کشور جهان هستم. در تلاشم تا تجربیات ذی‌قیمت خود را با شما دوستان عزیزم به اشتراک گذارم.
پیشنهاد بر اساس سلیقه شما

مسیریابی تحصیلی - شغلی (آنلاین)

تست شغلی به آزمون روانشناسی گفته می شود که فرد با توجه به پاسخگویی به سوالات در انتها بهترین شغلی که می تواند در آن موفق باشد را معرفی می کند.

سئوالات و نظرات ارزشمند خود را با ما مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

کلینیک مشاوره کسب و کار

ارائه‌ی خدمات کوچینگ، مشاوره و منتورینگ توسط برترین متخصصان جوان

هاست سنتر حرفه‌ای

طیف وسیعی از خدمات حرفه‌ای هاستینگ با تنوع و کیفیت کنترل شده

کانال یوتیوب

آموزش‌ها و نکات کلیدی ما را دنبال کنید

کانال تلگرام

اخبار و تخفیفات گروهی ما را دنبال کنید

صفحه اینستاگرام

آموزش‌ها و تخفیفات گروهی ما را دنبال کنید

راهنمای گام به گام تا دریافت مشاوره

گام اول

انتخاب حوزه تخصصی مدنظر

گام دوم

بررسی رزومه مشاوران مرتبط

گام سوم

انتخاب مشاور با تخصص مدنظر

گام چهارم

تکمیل فرم و ثبت درخواست

گام پنجم

پرداخت حق‌الزحمه مشاور

گام ششم

تماس با شما برای تعیین وقت

گام هفتم

برقراری ارتباط شما با مشاور