مفهوم دست به سینه ناقص در زبان بدن به حالتی اشاره دارد که در آن فرد یکی از دستها را به جلو میآورد و دیگری را به صورت غیررسمی نگه میدارد. این حالت به نوعی نشاندهنده احساسات و وضعیت روانی فرد است.
حتما بخوانید: مفهوم دست به سینه در زبان بدن
دست به سینه ناقص در زبان بدن چه مفهومی دارد؟
در دوران کودکی هر زمان که احساس خطر و نا امنی می کردید، احتمالا پشت لباس مادر یا وسایل خانه پنهان می شدید. وقتی به سن پیش دبستانی رسیدید با روی هم انداختن و فشردن بازوان روی سینه، سدِ دفاعی خود را ایجاد کردید. در دوران نوجوانی احتمالا این حرکت را کمی آزادانه تر و راحت تر انجام می دادید. علاوه بر آن پاهای تان را روی هم می انداختید تا خونسرد به نظر برسید و کمتر جلب توجه کنید.
حرکت روی هم انداختن بازوان در سراسر جهان وجود دارد و نشان دهنده ی یک موضع دفاعی است. این حالت نه تنها بعنوان سپر دفاعی در مقابل حمله ای احتمالی به کار می رود، بلکه علامت یک موقعیت تغییر ناپذیر است.
اگر مردی از نظر یک زن جذاب باشد، دست هایش را در یک موقعیت باز قرار می دهد. ولی در برابر مردانی که زشت و پرخاشگر جلوه می کنند، بازوانش را روی هم می اندازد.
همچنین اگر احساس اضطراب یا عدم اعتماد به نفس کنید، احتمالا بازوهای تان را روی هم می اندازید. این حرکت هنگامی که در جمع افراد غریبه حضور دارید، در آسانسورها، جلسات عمومی، هنگامی که منتظرید سوار هواپیما شوید، بسیار دیده می شود.
کسانی که می گویند به این دلیل دست به سینه می شوند که راحت باشند، درست می گویند. هر حرکتی که با نگرش فرد هماهنگ باشد، باعث راحتی می شود. بنابراین اگر در کسی احساسات منفی یا تدافعی یا هر احساس ناراحت کننده دیگری وجود داشته باشد، حتی اگر از آن آگاه نباشد، برای او عادی است که بازوانش را روی هم بیندازد.
اگر شخص احساس راحتی کند و نسبت به خود احساس خوشایندی داشته باشد، دستانش را در موقعیت باز که منعکس کننده تفکراتش است قرار می دهد.
حتما بخوانید: حالت تدافعی زبان بدن یا احساس سرما
حالت دست به سینه کامل و دست به سینه ناقص
گاهی اوقات حالت دست به سینه کامل بیش از حد گویا است و به وضوح ترس و نگرانی را نشان می دهد. از این رو گهگاه آن را با حالت متعادل تری جایگزین می کنیم. یعنی دست به سینه ناقص که در این حالت یک دست از جلوی بدن رد می شود تا دست دیگر را بگیرد.
تشکیل این مانع اغلب در جلساتی که شاید شخص برای سایر اعضای گروه غریبه باشد یا از اعتماد به نفس لازم برخوردار نباشد، دیده می شود. یک نوع پر مصرف دیگر از این حرکت، گرفتن دست ها است،
حرکتی که اغلب توسط افرادی که در حضور یک جمع منتظر دریافت جایزه یا ایراد نطق می باشند، استفاده می شود. به اعتقاد موریس، این حرکت باعث می شود که شخص مجدداً از همان امنیت عاطفی برخوردار شود که در کودکی هنگامی که والدینش در موقعیت های ترسناک دست هایش را می گرفتند، تجربه می کرده است.
با دریافت « مشاوره روابط عمومی، مذاکره و ارتباط موثر» از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
دست به سینه ناقص میتواند نشانهای از احساسات پیچیدهای باشد که فرد در آن لحظه تجربه میکند و تفسیر آن بستگی به زمینه و موقعیت دارد.