اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی در صنعت بازاریابی دیجیتال به طور گسترده ای شناخته شده است. با این حال، حتی بازاریاب های دیجیتال با تجربه نیز می توانند در پلتفرم های رسانه های اجتماعی اشتباه کنند. شنیدن پستهای نامناسب یا برنامهریزی نشده از سوی شرکتهای بزرگ در فضای دیجیتال ماهی یکبار امری عادی است که به روابط عمومی آنها آسیب زیادی وارد میکند.
بنابراین، بررسی دوره ای اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی ایده خوبی است.
حتما بخوانید: چگونه یک برنامه بازاریابی برای سال ۱۴۰۲ بنویسیم؟
قوانین بازاریابی شبکه های اجتماعی
۱۱ قانونی که در این حوزه هیچگاه نباید فراموش کنید:
1. هیچگاه با مشتری وارد دعوای کلامی نشوید.
انتقال اصول بازاریابی سنتی به بازاریابی نوین گاهی اوقات می تواند ایده خوبی باشد. یکی از آن اصول این است: «حق همیشه با مشتری است».
اگر یکی از مشتریان شما برای طرح نارضایتی خود از کیفیت یکی از محصولات یا خدمات شما، کار را به شبکه اجتماعی تان کشاند، از بحث کردن با او اجتناب کنید.
دلیلش هم این است که نمی توانید برنده این بحث باشید. به جای دعوای کلامی، سعی کنید برای جلب رضایت او قدم هایی بردارید. این از اصول اولیه خدمات مشتریان است. یا اینکه سعی کنید به طریقی مکالمه تان را از شبکه های اجتماعی خارج کنید تا کمتر در برابر دیدگان عموم قرار داشته باشد.
2. همیشه محتوای ۱۰۰ درصد با کیفیت منتشر کنید.
اگر مردم روی شبکه های اجتماعی شما را دنبال می کنند حتماً دلیلی دارد. آنها انتظار دارند این کار برایشان ارزشی به همراه داشته باشد.
شاید به انتشار اطلاعاتی دم دستی از خودتان یا رویداد های جاری وسوسه شوید. اما، اگر این پست شما هیچ ارزشی برای دنبال کنندگانتان در بر نداشته باشد، روی شبکه های اجتماعی در مسیر نادرستی قرار می گیرید و دنبال کنندگان خود را از دست می دهید. بنابراین همیشه از کیفیت ۱۰۰ درصدی تمام مطالب خود اطمینان حاصل کنید.
3. برای دیده شدن هر چه بیشتر تبلیغ کنید.
شاید فکر کنید تبلیغات روی شبکه های اجتماعی ایده خوبی نباشد؛ اما در حقیقت ایده بسیار خوبی است. تبلیغات روی شبکه های اجتماعی جواب می دهد؛
چه برای محتوایی که تولید می کنید، چه برای افزایش دنبال کننده و چه برای بالا بردن فروش مستقیم. اخیراً در مواردی دیده شده تبلیغات انجام شده روی فیسبوک، از تبلیغات انجام شده روی گوگل نیز پیشی گرفته اند و این حرف کمی نیست.
حتما بخوانید: ۷ ابزار مطرح در بازاریابی شبکه های اجتماعی
4. با شخصیت های تأثیرگذار شبکه های اجتماعی رابطه خوبی برقرار کنید.
هیچگاه از قرار گرفتن روی شانه های بزرگان شبکه های اجتماعی نهراسید. اگر می خواهید روی این پلتفرم ها تأثیرگذاری بالایی داشته باشید، کار خود را با ادای احترام به کسانی آغاز کنید که در این مسیر موفق شده اند.
از بازاریابی شبکه های اجتماعی برای دسترسی پیدا کردن به کسانی استفاده کنید که در حوزه کاری تان تأثیرگذار محسوب می شوند. آنها را در پست های خود تگ کنید، به توئیت ها و آپدیت هایشان پاسخ دهید و به عضوی از تیمشان تبدیل شوید. این کار به رشد شبکه های اجتماعی و کسب و کار شما کمک خواهد کرد.
5. هر نکته مثبتی را برجسته کنید.
از شبکه های اجتماعی درست مثل معاشرت هایتان در زندگی واقعی استفاده کنید: تأکید روی نکات مثبت و حذف نکات منفی. هیچکس دوست ندارد به جای نکات مثبت و موفقیت ها، شنونده گله و شکایت های شما از چالش های پیش رو باشد. پس با مطالبی که منتشر می کنید به دنبال کننده های خود تجربه خوشایندی بدهید.
6. هوای دنبال کننده هایتان را داشته باشید تا هوایتان را داشته باشند.
یکی دیگر از اصول بازاریابی سنتی که در بازاریابی نوین روی شبکه های اجتماعی نیز به خوبی نتیجه می دهد این است: «از هر دست بدهی، از همان دست می گیری».
اگر می خواهید نتیجه تلاش هایتان در زمینه ی بازاریابی شبکه های اجتماعی را ببینید، از ارزش آفرین بودن خود به صورت مستمر و منظم برای کسانی که شما را دنبال می کنند اطمینان حاصل کنید. اگر این کار را انجام دهید، قادر خواهید بود محصولی که کاشته اید را برداشت کنید.
7. باید از آمار و ارقام بازدید خود و تجزیه و تحلیل آنها آگاهی داشته باشید.
بررسی آمار تحلیلی شبکه های اجتماعی به طور منظم و مداوم اهمیت زیادی دارد، چرا که با این کار خواهید دید چه نوع پست هایی بیشترین مشارکت را از سوی مخاطبانتان بر می انگیزند. به این ترتیب می توانید در کمپین های شبکه های اجتماعی خود در آینده، روی پست های موفقی از این دست تمرکز بیشتری داشته باشید.
حتما بخوانید: کدام شبکههای اجتماعی برای کسب و کار شما مناسب است؟
8. شبکه های اجتماعی مدام در حال تغییر و تحول اند، شما هم باید مدام در حال تغییر و یادگیری باشید.
اگر فکر می کنید همه چیز را درباره شبکه های اجتماعی می دانید بهتر است کمی بیشتر فکر کنید. حتی اگر همین حالا هم روی شبکه های اجتماعی به جایگاه خوبی رسیده اید، می توانید مطمئن باشید شبکه های اجتماعی هم ظرف سال های پیش رو با پیشرفت فناوری متحول خواهند شد.
به همین جهت استراتژی های نتیجه بخش شبکه های اجتماعی در حال حاضر، برای سال بعد مناسب نخواهند بود. بنابراین یادگیری مداوم در مورد بهترین رویه های بازاریابی شبکه های اجتماعی، ایده ی خوبی است.
9. ثبات قدم داشته باشید.
بازاریابی شبکه های اجتماعی تنها در صورتی می تواند موفق باشد که استمرار و انسجام داشته باشد. اگر ماهی یک بار پست جدید می گذارید، باید در ازای تلاش محدودی که می کنید انتظار نتیجه محدودی هم داشته باشید. اگر به جای پست های منظم، هر وقت فرصت کردید پست می گذارید، دسترسی مخاطبان به خودتان را محدود کرده اید.
مطمئن شوید بطور مستمر و منظم محتوای ارزشمند روی کانال های شبکه های اجتماعی خود قرار می دهید. اینکه هر چند وقت یک بار باید پست جدید بگذارید به صنعت و بازار هدفتان بستگی دارد، اما به عنوان قانونی کلی می توان حداقل روزی یک پست را مناسب دانست.
10. به جای همه پلتفرم های اجتماعی، چند پلتفرم مناسب برای خود را انتخاب کنید.
احتمالاً شما هم تا حالا درباره اهمیت بازاریابی روی توئیتر، فیسبوک، پینترست، لینکدین، اینستاگرام، اسنپ چت، تاملر، یوتیوب و یک عالمه پلتفرم دیگری که در فضای مجازی وجود دارند زیاد شنیده اید.
اگر در عین محدودیت منابع سعی دارید روی تمام این پلتفرم ها به بازاریابی بپردازید، ممکن است بتوانید روی همه آنها حضور داشته باشید اما در هیچ یک نتیجه مناسبی نمی گیرید. به جای این کار، روی چند پلتفرم محدود متمرکز شوید که در بازار هدفتان مردم توجه بیشتری به آنها نشان می دهند. روی این پلتفرم ها تمرکز ویژه داشته باشید تا بازگشت حاصل از سرمایه گذاری خود را به حداکثر برسانید.
11. وقت بگذارید و تقویم محتوایی جذابی برای خود درست کنید.
تقویم محتوایی خود را به گونه ای تنظیم کنید که انواع مختلف محتوایی که در فرصت های گوناگونی از سال منتشر خواهید کرد را در بر بگیرد.
حداقل از ۳ تا ۶ ماه قبل برای محتوایی که می خواهید انتشار دهید برنامه ریزی کنید. در برنامه خود توجه ویژه ای به مناسبت ها و تعطیلی های خاص داشته باشید تا بتوانید محتوایی با حال و هوای مربوطه تولید کنید. روزهایی نیز ممکن است وجود داشته باشند که صرفاً برای مخاطبان بازار هدفتان اهمیت دارند و در تقویم اثری از آنها نمی بینید.
با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
حتماً هر از گاهی به عقب برگردید و تمام پست هایی که در گذشته منتشر کرده اید را مرور کنید. مطمئن شوید اکانتی که برای برندینگ شخصی یا هر نوع بازاریابی شبکه های اجتماعی مورد استفاده قرار می دهید از هر گونه عکس یا مطلب شخصی مربوط به گذشته خالی هستند.