هنگامی نام شرکت، رستوران و کمپانی های بزرگ و معروف را می شنویم، بیش از هر چیزی نام و نوع لوگو آن را به خاطر می آوریم.
امکان ندارد مک دونالد را با آن کمان طلایی رنگش، UPS را بدون سپر قهوه ای رنگ و یا کوکاکولا را با رنگ های لوگو اش به خاطر نیاوریم تمامی این لوگوها نام خود را محفوظ نگه داشته و بدون اینکه مشابه هم باشند به یاد ماندنی شده اند.
حتما بخوانید: اشتباه رایج شرکتهای ایرانی در علامت تجاری
5 گروه دسته بندی طراحی لوگو
طراحی لوگو به ۵ گروه دسته بندی می شوند در این مقاله طراحی و چاپ این ۵ نوع لوگو را بهمراه ویژگی های آنها توضیح می دهیم:
1. آرم نوشتاری (متنی)
در مطالعه ای که اخیرا روی لوگوهای شرکت های مختلف صورت گرفته است مشاهده شده که در ۱۰۰ لوگو ۳۷ درصد آنها دارای لوگوی نوشتاری می باشند که برخی برای افزایش ظرافت لوگو از فونتی خاص استفاده کرده اند.
لوگوهای نوشتاری برای شرکتهایی مناسبند که نامی خاص و مشخص دارند. برای مثال لوگوی گوگل طرحی نوشتاری دارد و این طرح برای این شرکت بسیار مناسب است چرا که نامی خاص و به یاد ماندنی دارد.
شرکتهای دیگر مشابه با این نوع لوگو: مثل پینترست، یاهو و …
لوگوهای نوشتاری برای شرکتهای کوچکی که در مکان کوچکی وسعت می یابند مناسب است. به تدریج با گسترش شرکت و فراگیر شدن آن در سراسر جهان، ایده بدی نیست از طرح دیگری استفاده کنید که با نام شما مرتبط باشد.
2. حرف نماد (لترمارک، مونوگرام)
سادگی در طراحی لوگو یکی از نکات کلیدی است این طرح مشابه طرح های نوشتاری است با این تفاوت که حروف اصلی نام برند بصورت برجسته تری طراحی می شوند.
3. نماد (نشانه یا آیکون، پیکتوگرام)
نماد می تواند با طرح های موثرتری نسبت به طرح های متنی نیز طراحی شود. نمادهای راهنمایی و رانندگی را به یاد آورید که چگونه این نمادها ارتباط موثری بین تصاویر و اطلاعات برقرار می کنند.
این نمادها بدون استفاده از حتی یک کلمه به راحتی منظور مورد نظر را می رسانند و افراد را وادار به پیروی می کنند.
این نوع نماد برای شرکتهای بزرگ و مطرح در سطح جهان بسیار مناسب هستند. افراد مختلف صرف نظر از هر زبانی می توانند به راحتی با این نماد ها ارتباط برقرار کنند و منظور آنها را درک کنند.
همچنین این نوع طراحی وقتی نام یک شرکت بسیار طولانی است و با طراحی حرف نماد نمی توان لوگوی آن را به خوبی طراحی کرد مفید است. در مطالعات انجام شده روی لوگوی ۱۰۰ شرکت تنها ۶ درصد آنها دارای لوگوهایی به شکل نماد می باشند.
حتما بخوانید: روانشناسی اشکال در طراحی لوگو
4. لوگوهای ترکیبی (متنی و نشانه ای)
۵۶ درصد از برندهای معتبر دارای لوگوهای ترکیبی هستند. این لوگوهای عموما به نام لوگو تایپ شناخته می شوند.
این لوگوها نام نوشتاری یک شرکت را بهمراه طرحی نشانه ای باهم مرتبط می کنند. بدلیل اینکه این لوگوها علائم ترکیبی هستند برای طراحی به فکر و زمان بیشتری نیاز دارند. اما این زمان و انرژی بیشتر، در نهایت منجر به طراحی لوگوی ویژه و کاربردی تر می شود.
5. لوگوی درهم (کلاسیک – متن داخل نماد)
لوگوهای کلاسیک معمولا شلوغ و پرجزئیات هستند و نوشته و نام برند با حالات مختلف با نماد و اشکال دیگر ترکیب می شود .این لوگوها معمولا بعنوان یک نشان یا مهر شناخته می شوند و برای لوگوهای سازمانهای دولتی و سیاسی مناسب هستند.
البته به این معنی نیست که شرکت های دولتی از این نوع طرح استفاده نمی کنند، طرح لوگو شرکتهایی مثل Starbucks Coffee و Harley Davidson طرحی کلاسیک است.
با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
در نهایت می توان گفت نوع لوگو با در نظر گرفتن نوع برند و تأثیرگذاری بیشتر، میتواند به توسعه و ترویج یک برند کمک کند.