از آنجاییکه بیشتر مصرف کنندگان راحتی خرید آنلاین کالا را ترجیح می دهند سایت های تجارت الکترونیک یا e-commerce در حال رشد هستند. تعدادی از شرکت های بزرگ وکوچک هم از مزایای ساختار فیزیکی و هم از مزایای مبتنی بر اینترت استفاده می کنند تا نیازهای اکثریت قریب به اتفاق مصرف کنندگان خود را برآورده سازند. اما برخی از سایت های غول پیکر تجارت الکترونیک مانند آمازون(Amazon) و علی بابا (Alibaba) تنها از طریق حضور آنلاین به بازیگران اصلی در بازار تبدیل شده اند.
در حالی که علی بابا و آمازون هر یک ویژگی های متمایزی دارند که آنها را به شرکت های تجارت الکترونیک محض تبدیل می کند اما مدل های کسب و کارشان تا حد زیادی با یکدیگر متفاوت است. آمازون خرده فروش گسترده ای برای کالاهای جدید و دست دوم است و علی بابا به عنوان واسطه ای بین خریداران و فروشندگان عمل می کند. در ادامه این مطلب با اسکیل ما همراه باشید.
حتما بخوایند: چگونه کسب و کار موفق داشته باشیم؟
مدل کسب و کار آمازون
آمازون به عنوان بزرگترین خرده فروش در جهان شناخته میشود و از یک مدل کسب و کار با اجزای متحرک استفاده میکند. شرکت ابتدا کالاها را به صورت مستقیم به مشتریان عرضه میکند و بخشی از محصولات با سود کم از طریق ویترین آنلاین آمازون به خریداران عرضه میشود.
علاوه بر این، آمازون به دیگر خرده فروشان پلتفرمی ارائه میدهد تا محصولات خود را به مشتریان بفروشند. این شرکت همچنین از مدل کسب و کار مبتنی بر حق عضویت برای خدمات اولیه و خط محصولات الکترونیکی استفاده میکند.
مشتریان با اشتراک Prime هزینه سالانهای پرداخت میکنند تا از مزایایی از جمله نقل و انتقالات رایگان و دسترسی به پخش رسانهای مانند موسیقی و فیلم دیجیتال بهرهمند شوند. همچنین، آمازون از فروش کتابهای الکترونیکی Kindle، کتابهای الکترونیک، و خرید اپلیکیشنهای موبایل به مالکان Kindle نیز درآمدزایی میکند.
حتما بخوانید: ۷ دلیل اصلی شکست کسب و کار و ۱۵ اقدام مؤثر برای جلوگیری از آن
مدل کسب و کار علی بابا
علی بابا به عنوان یکی از بزرگترین واسطههای تجارت الکترونیک در چین شناخته میشود، مانند آمازون در آمریکا. این شرکت از مدل کسب و کاری مشابه سایت eBay استفاده میکند و به عنوان واسطهای بین خریداران و فروشندگان آنلاین عمل میکند.
بزرگترین سایت علی بابا، تائوبائو، به عنوان یک فروشگاه اینترنتی بدون هزینه عمل میکند و هزینهها از طریق فروشندگان پرداخت میشود. علاوه بر این، آلی بابا از سایت Tmall برای عرضه برندهای معروف مانند Nike و Apple استفاده میکند. این شرکت از سپردهها و کمیسیونهای فروش برای فروشندگان درآمدزایی میکند. همچنین سیستم پرداخت امن خود به نام Alipay را برای ایجاد اعتماد و امنیت در معاملات آنلاین ارائه میدهد.
با دریافت « مشاوره راه اندازی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
اصلیترین تفاوت علی بابا و آمازون این است که علی بابا اساساً واسطهای میان شرکتها و تأمینکنندگان چینی است. از طرفی آمازون دارای موجودی و زنجیره تأمین منحصر به خودش است و محصولات را مستقیم به مشتریان میفروشد. در نتیجه می توان گفت آمازون، اغلب با بازرگانانی که قصد دارند در سایت آمازون بفروشند، رقابت میکند.