یک تبلیغ محیطی، تراکت، دیوار نوشته یا حتی منوی یک رستوران، گاهی تا چند لحظه توجه شما را به خودش جلب می کند. گاهی هم هزار و یکی از این تبلیغ ها پیش رویتان قرار می گیرد و بدون آنکه توجهی کنید و حتی واقعا آنها را ببینید، از کنارشان می گذرید.
شاید خودتان هم ندانید که چرا جذب یک آگهی می شوید و به دنبال نزدیک ترین نمایندگی ارائه دهنده آن محصول می روید و چرا بعضی طرح ها با وجود زیبایی شان، هیچ حسی را در شما ایجاد نمی کنند. برای اینکه جواب این سؤال را پیدا کنید، باید فوت و فن ها در دنیای تبلیغات بیشتر بشناسید.
دنیای تبلیغات هزار و یک رمز و راز دارد و اگر با همین پیچیدگی ها بیشتر آشنا شوید، دیگر عاشق یک تبلیغ در یک نگاه شدن برایتان بی معنا نخواهد بود.
حتما بخوانید: ترفندهایی برای یک بازاریابی خلاقانه و هدفمند
هر رنگ در دنیای تبلیغات، حامل چه پیامی است؟
آبی، رنگ امنیت است.
در تئوری رنگ ها، آبی نشان دهنده کسب و کار، امنیت، ثبات مالی، اعتماد به نفس، هوش، صداقت و فرصت های تازه و استثنایی است.
حالا اگر در گروه هدفی که انتخاب کرده اید، مردهای بیشتری حضور دارند، می توانید رنگ آبی با سایه ای تیره تر را انتخاب کنید و آگهی تان را مردانه تر نشان دهید.
اما اگر پیامی در مورد تفاهم، سلامت و تعادل یک وضعیت را می خواهید به مخاطب برسانید، بهتر است یک آبی سبک تر و روشن تر را انتخاب کنید.
خلاقیت را با نارنجی نشان دهید.
نارنجی یکی از رنگ های ایده آل برای دنیای تبلیغات است. زیرا این رنگ از تلفیق ۲رنگ تاثیرگذار زرد و قرمز به وجود می آید و با کمکش می توانید هیجان رنگ قرمز را همراه با احساس مثبتی که در رنگ زرد است منتقل کنید.
نارنجی رنگی است که شور و اشتیاق، شیفتگی، شادی، خلاقیت، اراده و موفقیت را نشان می دهد و می تواند مخاطب را برای انجام کاری تشویق و تحریک کند.
این رنگ با وجود داشتن رنگ زرد، هنوز خشونت و هجوم قرمز را با خود دارد، مغز را فعال می کند و مخاطب را به جست وجوگری وامی دارد.
بیشتر از هر رنگ دیگری نارنجی حس خوردن را تقویت می کند، به خصوص اگر این رنگ را کمی به قهوه ای متمایل کنید. در تبلیغاتی که قرار است یک خوراکی ایده آل را معرفی کنید، می توانید از آن استفاده کنید یا می توانید با کمک این رنگ چهره ای پاییزی به تبلیغ تان بدهید.
یاسی، یک رنگ آسمانی است.
بنفش ملایم یا همان یاسی، رنگی است که می تواند چهره ای معنوی به تبلیغ شما بدهد. این رنگ بار معنایی مثبتی را منتقل می کند، لوکس و زیباست و در ناخودآگاه مخاطب، احساس اصالت، صداقت و کیفیت را به جریان می اندازد.
البته بنفش رنگی است که حالات درون گرایانه را هم در خود دارد. اما اگر بخواهید بار مثبت و معنوی اش را تقویت کنید، می توانید آن را کنار رنگ سفید به کار ببرید.
حتما بخوانید: بررسی روشهای تحقیقات بازار سنتی و دیجیتال
سیاه دنیا را راز آلود می کند.
اگر بخواهیم در دنیای تبلیغات قدرت، ظرافت، تشریفات، مرگ، بدی ها و رمز و راز را نشان دهیم، می توانیم این رنگ را به کار ببریم. سیاه یک رنگ راز آلود است و اگر می خواهید این موضوع را به عنوان ویژگی محصول تان مطرح کنید، می توانید از معجزه رنگ سیاه در تبلیغ تان کمک بگیرید.
اگر این رنگ را در پس زمینه استفاده کنید، به تبلیغ تان عمق می دهد اما با وجود تمامی این محاسن، استفاده زیاد از رنگ سیاه بدی هایی هم دارد.
اگر این رنگ را زیاد به کار ببرید و متن زیادی را هم روی آن بریزید، خوانایی آگهی تان کاهش می یابد و متنی که نوشته اید، بیشتر از آنکه پیامی به مخاطب بدهد، چشم او را اذیت می کند.
با استفاده از رنگ های سیاه و طوسی در یک تبلیغ، باعث می شوید رنگ های دیگر جان بگیرند و بهتر دیده شوند. کنتراست رنگ سیاه با رنگ های زنده و روشن می تواند تبلیغ شما را دیدنی تر و توجه مخاطب را تا لحظاتی به خود معطوف کند.
رنگ های تیره و کاربرد سیاه در این آگهی، حالتی راز آلود را به تصویر داده است. البته در کنار این رنگ های تیره از تصویر یک جنگل تاریک که خودش هم رمز و راز را نشان می دهد کمک گرفته شده است. این آگهی می خواهد از قدرت دوربین های نیکون برای کشف پنهان ترین حقیقت ها صحبت کند.
قرمز، نارنجی و زرد؛ رنگ های اشتهاآور هستند.
اگر می خواهید مخاطب تان را به انجام کاری تحریک کنید و وادارش کنید که هیجان زده شود و از هیجان زدگی اش به نفع خودتان استفاده کنید، پس سراغ رنگ های گرم بروید.
قرمز روشن، نارنجی و زرد از کاربردی ترین رنگ های گرم هستند که می توانند این حس ها را به مخاطب یک تبلیغ، القا کنند. این رنگ ها معمولا در آرم ها و منو های رستوران ها استفاده می شوند. آنها بیشترین کاربرد را در آگهی های مربوط به صنایع غذایی دارند.
محققان حوزه بازرگانی و تبلیغات می گویند، رنگ های گرم، اشتها را باز می کنند. از میان تمامی رنگ های گرم، قرمز و زرد بیشتر از همه چنین تاثیری را روی مخاطب می گذارند.
قرمز رنگ هیجان و اشتهاست و حضورش به این آگهی که می خواهد جویدن ناخن ها را متوقف کند، کمک کرده است. بیننده با دیدن رنگ قرمز به خرید این محصول ترغیب می شود.
با رنگ های سرد رژیم بگیرید.
علاوه بر دانش و فهم، رنگ های سرد صلح و آرامش را هم به مخاطب نشان می دهند. آبی که سردسته ای از رنگ هاست، به دلیل همبستگی اش با آب نشان دهنده زندگی هم است.
اگر می خواهید اشتهای مخاطب را کم کنید، سراغ این رنگ و هم خانواده هایش بروید. اگر هم آگهی شما یک پیام سلامت را در خود دارد، از رنگ های سرد برای نشان دادنش کمک بگیرید.
رنگ های سرد و به ویژه آبی، اعتماد مخاطب را به شما جلب می کنند و کسب و کار شما را به عنوان محلی امن برای سرمایه گذاری معرفی می کنند.
آب نماد زندگی است و رنگ های سفید و آبی هم می خواهد همین تازگی و جریان زندگی را نشان دهد. مک دونالد با لوگوی قرمز و زرد هیجان انگیزش، قصد دارد در این آگهی تازگی ماهی برگرش را نشان دهد.
حتما بخوانید: ۱۰ گام اجرای بازاریابی چریکی (پارتیزانی)
سیاه و سفید در دنیای تبلیغات برای حرفه ای ها هستند.
سیاه و سفید را می توان به عنوان بهترین همراه در چرخه رنگ معرفی کرد. این فقط ادعای ما نیست بلکه محققان هم این موضوع را در بررسی های شان دریافته اند. این دو رنگ به دلیل تضادی که با هم دارند، می توانند نوعی کشمکش را در آگهی شما نشان دهند و ذهن مخاطب را درگیر خود کنند.
سفید نماینده خلوص و پاکی و البته کمال است و سیاه نوعی قدرت همراه با خشونت را در خود دارد و مخاطب را به شک می اندازد.
ترکیب این دو رنگ کنار هم، حس شراکت حرفه ای را ایجاد می کند. اگر هم قرمز را کنار سیاه به کار ببرید، می توانید یک طرح شیطانی تمام عیار را در دنیای تبلیغات استفاده کنید.
با قرمز زود تصمیم بگیرید.
رنگ قرمز نشان دهنده شدت و سرعت تصمیم گیری است. این رنگ بسیار پرشور است و احساسات مخاطب را به غلیان می اندازد. قرمز رنگ خون و آتش است و بعد از آبی، محبوب ترین رنگ به شمار می آید. البته قرمز می تواند احساس خطر را هم منتقل کند و برای تبلیغاتی که حالت هشداری دارند، یک رنگ ایده آل است.
خاکستری رنگی خنثی است که سکون و بی تحرکی را نشان می دهد. این زن در یک چنین دنیایی قدم می زند و خون قرمز رنگ از چمدانش بیرون می زند. خونی که به ما هشدار می دهد و باعث می شود پیام روی عکس را با دقت بیشتری بخوانیم.
لوازم آرایشی را با قهوه ای تبلیغ کنید.
قهوه ای، رنگ مردانه دیگری است که سن و سال، گرما، محبت و آسایش را به مخاطب منتقل می کند. این رنگ برای فروش محصولات مختلف، به ویژه لوازم آرایشی می تواند تاثیر گذار باشد.
اگر این رنگ در کنار تصویر هایی که مربوط به محیط زیست و طبیعت هستند استفاده شود، می تواند نماینده قطحی و ویرانی باشد.
سبز رنگ زندگی است و نشان دادن تصویر ریه با کمک جنگل های سبز می تواند این ذهنیت را در مخاطب تقویت کند. در کنار این رنگ از قهوه ای خاکی که بیابان را نشان می دهد هم استفاده شده تا انگیزه بیشتری به مخاطب برای نجات طبیعت داده شود.
بنفش رنگ آدم های مستقل است.
بنفش رنگی ترکیبی است که شور و اشتیاق قرمز را در خود دارد و آرامش و امنیت آبی را هم به مخاطب منتقل می کند. برای طرح های تبلیغاتی، بنفش همیشه انتخاب خوبی است. زیرا با آمدنش عقل و درک، عزت نفس، نوستالژی، استقلال و خلاقیت را به همراه می آورد.
عقل و درک و خلاقیت همه هدیه هایی هستند که با آمدن رنگ بنفش به یک تبلیغ داده می شوند. در این تصویر جدا از این رنگ، رگه هایی از رنگ های هیجان بخش دیگر را می بینیم که می خواهند برند نایک را مثل یک صاعقه و سرشار از حرکت و هیجان معرفی کنند.
زرد، زودتر از هر رنگی دیده می شود.
زرد، رنگی گرم و شاد است که توجه ها را به خود جلب می کند. چشم مخاطب زرد را زودتر از هر رنگ دیگری می بیند. معمولا این رنگ برای تبلیغاتی که در مورد غذا و صنایع غذایی هستند به کار برده می شود.
ترکیب رنگ ها یکی از بهترین راه هایی است که تاثیر گذاری رنگ ها را می توانید با آن بالا ببرید. اگر رنگ زرد را در آگهی تان به کار می برید، توصیه می کنیم که در کنارش مشکی را هم استفاده کنید.
خاکستری یعنی بی طرف بودن.
خاکستری هم می تواند بار مثبت داشته باشد و هم بار منفی. در معنای مثبتش بی طرفی را نشان می دهد و در معنای منفی اش، نبود اعتماد به نفس، افسردگی، کمبود انرژی و خواب زمستانی را منتقل می کند.
خاکستری می تواند رطوبت را هم نشان دهد و اگر بخواهید که معنایی سرکوبگرانه به تبلیغ تان دهید، می توانید از این رنگ کمک بگیرید. خاکستری رنگی است که ترس از قرار گرفتن در یک موقعیت خاص را هم القا می کند. پس اگر نمی خواهید چنین منظوری را برسانید، مراقب استفاده از این رنگ باشید.
سبز یعنی جیب پرپول داشتن.
سبز نشان دهنده رشد، پول و سرمایه، حرکت و پیشروی مثبت، هماهنگی و همچنین ایمنی است. این رنگ از آن دسته رنگ هایی است که به چشم بیشتر افراد خوش می آید و توجه آنها را جلب می کند.
علاوه بر این، سبز نشان دهنده ثبات و استقامت است. انتخاب نوع تیره ای از این رنگ برای موضوعاتی که با پول و امنیت مالی در ارتباط هستند، مناسب باشد.
حتما بخوانید: چگونه تحقیقات بازاریابی انجام دهیم؟
صلح و صداقت در سفید پنهان است.
سفید همیشه با خودش خلوص، تمیزی، تازگی و خوب بودن را به همراه می آورد. اگر می خواهید یک صحنه زمستانی را نشان دهید، سفید ایده آل ترین رنگ است. اگر می خواهید در تبلیغ تان بگویید که طرفدار صلح و راستگویی هستید باز هم می توانید از این رنگ کمک بگیرید. به کار بردن فونت تیره روی زمینه سفید، خواندن آن را راحت می کند.
اگر می خواهید در مورد یک سازمان خیریه و همچنین سازمان های غیرانتفاعی تبلیغ کنید، از این رنگ کمک بگیرید. از آنجا که سفید همیشه به عنوان رنگی آسمانی شناخته شده، این رنگ می تواند در تبلیغ های مربوط به بیمارستان ها و پزشکان هم مؤثر واقع شود.
اگر هم قصد دارید غذاهای کم کالری و محصولات کم چرب را معرفی کنید، کمک گرفتن از رنگ سفید می تواند آگهی تان را تاثیرگذارتر کند.
تلفیق آبی و سفید برای نشان دادن یخ زدگی و بی تحرکی می تواند مؤثر واقع شود. حالا در کنار انجمادی که در این عکس می بینید، گرما و هیجان قهوه ای مایل به قرمز را هم مشاهده می کنید. کمک گرفتن از این رنگ ها در کنار هم کافی است تا فکر کنید کوکاکولا قرار است یک انفجار برپا کند.
با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
روانشناسی رنگ در دنیای تبلیغات و بازاریابی به بررسی تأثیر رنگها بر رفتار و تصمیمگیری مصرفکنندگان میپردازد و نقش مهمی در طراحی استراتژیهای بازاریابی دارد. رنگها میتوانند احساسات و واکنشهای خاصی را در افراد برانگیزند. به همین دلیل انتخاب رنگ مناسب در تبلیغات میتواند تأثیر زیادی بر جذب مشتری و افزایش نرخ تبدیل داشته باشد.