به کمک نیاز دارید؟

خدمات تخصصی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
مصاحبه استخدامی

ترفندهای تاثیرگذار زبان بدن در مصاحبه استخدامی

در این نوشتار درباره ترفندهای تاثیرگذار زبان بدن در مصاحبه استخدامی بحث می شود که به شما کمک می کنند شغل مورد نظر را بگیرید. درست به همان اندازه که حرف‌های‌ شما هنگام مصاحبه استخدامی می‌تواند به شخص مصاحبه‌کننده القا کند که شما مناسب این شغل هستید، زبان بدن‌تان نیز برای رسیدن به این هدف بسیار تاثیرگذار است.

روانشناسان معتقدند که زبان بدن حتی نوع احساسات ما را هم تعیین می کند. به عنوان مثال، فردی که اگر ژست و حرکات قدرتمندانه داشته باشد از درون هم احساس قدرت خواهید کرد.

مواردی مختلف از زبان بدن وجود دارند که نباید انجام‌ بدهید. مثلا بی‌قراری کردن، شما را ضعیف و عصبی نشان می‌دهد. می‌توانید از برخی روش‌های برقراری ارتباط غیرکلامی برای رسیدن به شغل مورد نظرتان استفاده‌ مفید داشته باشید.

 

این مهات را حتما بیاموزید: دوره آموزشی اصول زبان بدن و کاربرد در مذاکرات و ارتباطات

در ادامه به ۱۲ ترفند تاثیرگذار زبان بدن در مصاحبه استخدامی پرداخته می شود که نباید فراموش‌شان کنید:

۱. با مصاحبه‌کننده دست بدهید

به گفته آماندا آگوستین، متخصص مشاوره استخدامی در شرکت تاپ‌رزومه، همیشه باید پیش از آغاز مصاحبه استخدامی با شخص مصاحبه‌کننده دست بدهید. با این کار، احتمال این را که وی شما را به خاطرش بسپارد، افزایش می‌دهید و باعث می‌شوید با شما رفتاری دوستانه و گشاده‌تر داشته باشد.

آگوستین به بیزینس‌اینسایدر می‌‌گوید: “‌محکم دست دادن نشانه اعتماد به نفس‌تان شما است. همچنین شما را در نظر شخص مصاحبه‌کننده به یاد ماندنی‌تر می کند. تمام این هدف‌ها را می‌توانید در کم‌تر از ۳ ثانیه به‌دست آورید.‌”

روزالیندا اوروپتزا، متخصص آداب معاشرت و تربیت، نه تنها یادگیری مهارت‌های دست دادن را توصیه می‌کند، بلکه می‌گوید فکر خوبی است که یاد بگیرید با آدمی که مثل بی‌تجربه‌ها یا لرزان دست می‌دهد، یا دوری می‌کند، چگونه برخورد کنید. از زبان بدن در مصاحبه استخدامی می توانید به عنوان یک برگ برنده همواره استفاده کنید.

۲. به خوبی تماس چشمی برقرار کنید

طبق گفته‌ دکتر هایدی گرنت هالورسون در کتابش با عنوان “‌هیچ‌کس درک‌تان نمی‌کند؛ باید در این مورد چه کار کنید‌”، نخستین چیزی که آدم‌ها در ملاقات با شما سعی می‌کنند در موردش تصمیم‌گیری کنند این است که آیا می‌توانند به شما اعتماد کنند یا خیر. برقراری تماس چشمیِ مناسب یکی از موثرترین راه‌ها است برای این‌که به طرف مقابل نشان دهید آدمی قابل‌اعتماد هستید.
آگوستین توصیه می‌کند، هنگامی که با مصاحبه‌کننده دست می‌دهید به چشم‌هایش نگاه کنید و در طول مصاحبه مرتبا این تماس چشمی را با وی حفظ کنید. ولی نه به صورت دائمی و بیش از اندازه.
وی می‌گوید: “‌نگاه کردن در چشم‌ها به صورت دائمی و بیش از اندازه غالبا نوعی اقدام به تهدید و ارعاب تلقی می‌شود و شاید باعث شود شخص مصاحبه‌کننده مضطرب شود. بنابراین حتما اگر احساس کردید برای زمان زیادی دقیقا به چشم‌هایش خیره شده‌اید، نگاه‌تان را از وی بردارید.‌”

 

پیشنهاد مطالعه: کتاب رایگان زبان بدن: چگونه افكار ديگران را بخوانيم

 

۳. صاف و مرتب بنشینید

آگوستین می‌گوید: “‌اگر روی صندلی لم بدهید، مسئول گزینش این کار را نشانه‌ بی‌علاقگی‌تان به این شغل یا جدی نگرفتن جلسه‌ مصاحبه تلقی می‌کند. هیچ کدام از این دو نشانه برای‌ شما خوب نیستند. به علاوه، ولو شدن روی صندلی می‌تواند نشانه‌ای از عدم اعتماد به نفس باشد.‌”

او توصیه می‌کند شکلی بنشینید که گویی با طناب به صندلی بسته شده‌اید. به گفته‌ وی، صاف نشستن نشانه‌ای از هوش، اعتماد به نفس و اعتبار شما است.

۴. هر از گاهی کمی به جلو خم شوید

به گفته‌ ایمی گلِیزر، نایب رییس ارشد شرکت اَدِکو استاِفینگ یواس‌ای، با خم شدن رو به جلو، روی صندلی‌تان به مصاحبه‌کننده نشان می‌دهید کاملا درگیر و علاقه‌مند به بحث با وی هستید.

آگوستین هشدار می‌دهد از خم شدن بیش از حد نیز اجتناب کنید، زیرا شاید اگر بیش از حد به مصاحبه‌کننده نزدیک شوید، این کار گستاخی و جسارت تلقی شود.

به گفته‌ هفنر، یک قاعده‌ خوب را به خاطر بسپارید: فضای حریم شخصی در چنین محیط‌هایی حدود ۵۰ سانتی‌متر است؛ پس تجاوز به این فضا باعث ناراحتی و پرت شدن حواس مصاحبه‌کننده می‌شود.

۵. از نحوه‌ نشستن مصاحبه‌کننده تقلید کنید

به گفته‌ رزماری هفنر، مدیر ارشد منابع انسانی، با این‌که اصولا باید صاف و مرتب بنشینید، ولی هماهنگ کردن نحوه‌ نشستن‌تان با مصاحبه‌کننده، که به اصطلاح به آن حالتِ آیینه می‌گویند، نشان‌دهنده‌ موافقت و تحسین شما است.

۶. دست به سینه نباشید و پا روی پایتان نیندازید

به گفته‌ آگوستین، دست به سینه نشستن و پا روی پا انداختن ظاهری تدافعی و بی‌تمایل از شما به نمایش می‌گذارد.

 

حتما بخوانید: نکات کلیدی و مهم قابل تشخیص از زبان بدن دیگران

۷. جایی برای دست‌هایتان پیدا کنید

 آگوستین می گوید: نباید دست‌هایتان را در جیب‌تان بگذارید، یا آن‌قدر محکم در هوا تکان‌شان دهید که تا وسط میز بیایند. در عوض، نوک انگشت‌هایتان را جوری به هم بچسبانید تا شبیه مناره‌ّهای کلیسا شوند؛ این کار باعث می‌شود بیش‌تر با اعتماد به نفس به نظر برسید.

۸. سرتان را تکان دهید

به گفته‌ گلیزر، سر تکان دادن نشانه‌ علاقه‌مندی به گفت‌ و گو و موافقت‌تان با مصاحبه‌کننده است. هم‌چنین نشان می‌دهد حرف‌های طرف مقابل‌تان را درک کرده‌اید.
وی توصیه می‌کند: “‌برخی آدم‌ها به صورت طبیعی عادت دارند هنگام گوش دادن به طرف مقابل‌شان در یک گفت‌ و گو سرشان را تکان دهند، اگر شما جزء این آدم‌ها نیستید، سعی کنید حتما این کار را انجام دهید.‌”

هرچند آگوستین هشدار می‌دهد: “‌هرگز در این مورد افراط نکنید و دائما سرتان را تکان ندهید، زیرا واقعا در این صورت شبیه دارکوب می‌شوید ولی خودتان متوجه‌ این حالت‌ نمی‌شوید”.

۹. لبخند بزنید

آگوستین می‌گوید: “‌لبخند واقعی غالبا واگیر دارد و می‌تواند به سرعت باعث ایجاد فضایی مثبت بشود.‌”

خانم جی.تی. اُدانِل، بنیان‌گذار وب‌گاه مشاوره‌ شغلی careerealism.com و نویسنده‌ “حرفه‌گرایی: ‌روش هوشمندانه برای رضایت شغلی‌” در مورد خطرات “‌داشتن چهره‌ پر از اخم و جدی ‌”هشدار‌ می‌دهد؛ وی اعتقاد دارد گاهی اوقات متوجه‌ چهره‌ عبوس‌مان نمی‌شویم.

وی توصیه‌ می‌کند، اگر چهره‌ای عبوس دارید، ساعت مچی یا حلقه‌ ازدواج‌تان را در دست یا انگشت دیگری قرار دهید. در این صورت، هر وقت متوجه‌ این اشتباه عمدی می‌شوید، شاید بتوانید کمی لبخند بزنید! این ترفند زبان بدن در مصاحبه استخدامی بسیار نجات بخش است.

 

حتما بخوانید: 12 نکته در روانشناسی زبان بدن

 

۱۰. مصمم و با انرژی قدم بردارید

روزالیندا اوروپتزا راندال، می گوید: “‌در اتاق هیات مدیره آروغ نزنید‌” . “نمی‌گویم با تحکم وارد بخش پذیرش شوید یا دست در جیب‌تان کنید و با شادی سوت بزنید، ولی مبتکرانه و خرامان قدم نزنید.‌”

۱۱. متین و خوش‌رفتار باشید

به گفته‌ی راندال، وقتی مصاحبه‌کننده از شما می‌‌خواهد بنشینید، با وقار و آرامش این کار را انجام دهید؛ هرگز هنگام نشستن، خودتان را روی صندلی پرت نکنید.

۱۲. همه‌ افراد را مورد خطاب قرار دهید

هفنر توصیه می‌کند: “‌اگر بیش از یک مصاحبه‌کننده در حال گفت‌وگو با شما باشد، حتما با دقت به همه‌ آنها نگاه کنید و همه را مورد خطاب قرار دهید. اما تمام توجه‌تان را معطوف به شخصی کنید که در حال پرسیدن سوال از شما است.‌”

 

با دریافت « مشاوره روابط عمومی، مذاکره و ارتباط موثر» از کارشناسان جوان حرفه‌ای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!

 

و اما کلام آخر…

بطور خلاصه می توان گفت، زبان بدن در مصاحبه استخدامی تاثیر زیادی دارد و حتی می تواند باعث پذیرفته شدن یا رد شدن شما در مصاحبه استخدام شود!

Picture of دکتر علی قوامی
دکتر علی قوامی
دانش‌آموخته دکترای تخصصی (PhD) کارآفرینی فناوری، بنیانگذار و مدیر گروه بین‌المللی کسب و کار ساکوراد با بیش از ۲۰ سال تجربه بعنوان کوچ، مدرس، مشاور و منتور در حوزه‌های مختلف راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار در ۱۵ کشور جهان هستم. در تلاشم تا تجربیات ذی‌قیمت خود را با شما دوستان عزیزم به اشتراک گذارم.
پیشنهاد بر اساس سلیقه شما

مسیریابی تحصیلی - شغلی (آنلاین)

تست شغلی به آزمون روانشناسی گفته می شود که فرد با توجه به پاسخگویی به سوالات در انتها بهترین شغلی که می تواند در آن موفق باشد را معرفی می کند.

سئوالات و نظرات ارزشمند خود را با ما مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

کلینیک مشاوره کسب و کار

ارائه‌ی خدمات کوچینگ، مشاوره و منتورینگ توسط برترین متخصصان جوان

هاست سنتر حرفه‌ای

طیف وسیعی از خدمات حرفه‌ای هاستینگ با تنوع و کیفیت کنترل شده

کانال یوتیوب

آموزش‌ها و نکات کلیدی ما را دنبال کنید

کانال تلگرام

اخبار و تخفیفات گروهی ما را دنبال کنید

صفحه اینستاگرام

آموزش‌ها و تخفیفات گروهی ما را دنبال کنید

راهنمای گام به گام تا دریافت مشاوره

گام اول

انتخاب حوزه تخصصی مدنظر

گام دوم

بررسی رزومه مشاوران مرتبط

گام سوم

انتخاب مشاور با تخصص مدنظر

گام چهارم

تکمیل فرم و ثبت درخواست

گام پنجم

پرداخت حق‌الزحمه مشاور

گام ششم

تماس با شما برای تعیین وقت

گام هفتم

برقراری ارتباط شما با مشاور