اگر محققی بخواهد روابط بین دو مجموعه از داده ها را مطالعه کند روش تحلیل کانونی بهترین روش خواهد بود. این روش به عنوان یک روش تحلیل چند متغیره جهت پیدا کردن روابط خطی بین دو مجموعه چند متغیره کاربرد فراوانی دارد. به عنوان مثال محققی علاقه مند است بداند آیا بین پنج متغیر روانشناختی و پنج ویژگی فردی رابطه خطی وجود دارد یا خیر باید از این روش استفاده نماید. هدف این نوشتار آموزش نرم افزار R نیست و نحوه محاسبه تحلیل کانونی در نرم افزارR مورد توجه می باشد.
این نرم افزار را با نرم افزارهای مشهوری چون SAS و SPSS قابل رقابت دانسته اند. قبل از اجرای این تکنیک آماری در نرم افزار R باید به روش زیر داده ها را در نرم افزار تعریف کرد (فونت های قرمز برونداد ها هستند).
Canonical <- read.csv(“آدرس محل قرار گیری فایل داده ها”)
attach(Canonical)
library(fields)
t(stats(Canonical))
library(catspec)
ctab(table(female), addmargins=TRUE)
حال باید دستور زیر را که به صورت ماکرو تهیه شده است در کنسول وارد و اجرا نمائید.
# define the two sets of variables psych<-mm[,1:3]
acad<-mm[,4:8]
در واقع با وجود آنکه مهمترین ریشه کانونی همان ریشه اول است لیکن معنی داری سایر ریشه ها که به تعداد مجموعه کوچکتر ریشه استخراج می شود باید مورد بررسی قرار گیرد که این نرم افزار از آماره لامبدا استفاده می کند. برای استاندارد سازی هر یک از ابعاد باید به طور جداگانه دستورات زیر را وارد کرد.
دانشآموخته دکترای تخصصی (PhD) کارآفرینی فناوری، بنیانگذار و مدیر گروه بینالمللی کسب و کار ساکوراد با بیش از ۲۰ سال تجربه بعنوان کوچ، مدرس، مشاور و منتور در حوزههای مختلف راهاندازی و توسعه کسبوکار در ۱۵ کشور جهان هستم. در تلاشم تا تجربیات ذیقیمت خود را با شما دوستان عزیزم به اشتراک گذارم.
نقش اینستاگرام در بازاریابی و ابزارهای آن بعنوان یک رسانه اجتماعی، شاید برای عده زیادی از کاربران جنبه سرگرم کننده داشته باشد؛ اما بازاریابان دیجیتال