تأمین مالی جمعی برای استارتآپها چالشبرانگیز اما ضروری است. سرمایه گذاری جمعی، که در دهه گذشته محبوبیت زیادی پیدا کرده است، فرآیند تأمین مالی را دموکراتیک می کند و امکان دسترسی به سرمایه را فراهم می کند که در آن گزینه های سنتی سرمایه گذاری ممکن است، کوتاهی کنند.
سرمایه گذاری جمعی به دلیل تطبیق پذیری و گستردگی آن متمایز است و به کارآفرینان این امکان را می دهد که از طیف وسیعی از مخاطبان سرمایه جمع آوری کنند. علاوه بر تامین منابع مالی لازم، به استارتآپها کمک میکند اعتبار بازار ارزشمندی را به دست آورند، جامعهای از حامیان اولیه ایجاد کنند و یک پلتفرم تعامل هیجانانگیز برای مشتریان بالقوه، پذیرندگان اولیه و حتی سرمایهگذاران ایجاد کنند.
در زیر، ویژگی ها، مزایا و انواع اصلی تأمین مالی جمعی را مورد بحث قرار خواهیم داد. درک این اشکال مختلف اولین قدم برای تعیین اینکه آیا سرمایه گذاری جمعی می تواند استراتژی مناسبی برای تأمین مالی استارتاپ شما باشد یا خیر؟
پیشنهاد مطالعه: کتاب ایده-بازار: هرآنچه که باید درباره «راه اندازی یک کسب و کار موفق» بدانید
تأمین مالی جمعی چیست؟
تأمین مالی جمعی روشی برای افزایش سرمایه یا سرمایه از طریق تلاش جمعی دوستان، خانواده، مشتریان، سرمایه گذاران فردی و دیگران است. این رویکرد بر تلاشهای مشترک گروه بزرگی از افراد، عمدتاً آنلاین از طریق رسانههای اجتماعی و پلتفرمهای تامین مالی جمعی، متکی است و برای دسترسی و قرار گرفتن در معرض بیشتر به شبکههای آنها دسترسی دارد.
سرمایه گذاری جمعی برعکس روش های تأمین مالی سنتی است، که در آن یک پروژه یا کسب و کار از یک گروه کوچک و منتخب از افراد یا موسسات سرمایه جمع آوری می کند. در عوض، سرمایهگذاری جمعی تلاشهای جمعآوری کمکهای مالی را گسترش میدهد تا هرکسی که علاقهای به پروژه یا کسب و کار دارد و مایل به کمک مالی برای حمایت از آن است، را شامل شود. این کمکها بسته به ماهیت پروژه یا کسب و کار و بازدهی بالقوه میتواند از مبالغ بسیار کم تا بسیار زیاد، متغیر باشد.
از طریق تأمین مالی جمعی، کارآفرینان یا مبتکران پروژه میتوانند از دسترسی اینترنت برای جمعآوری پول برای اهداف مختلف، مانند راهاندازی یک کسب و کار، توسعه محصول جدید، حمایت از یک هدف اجتماعی یا کمک به افراد نیازمند استفاده کنند.
این مهارت را حتما بیاموزید: بسته آموزشی سیر تا پیاز راه اندازی کسب و کار با سرمایه شخصی
مزایای تأمین مالی جمعی برای استارت آپ ها چیست؟
سرمایه گذاری جمعی روشی نوآورانه برای استارتآپها برای جمعآوری منابع مالی مورد نیاز برای راهاندازی یا رشد کسب و کارشان است و با روی آوردن به جمعیت برای تأمین مالی، استارت آپ ها می توانند از مزایای بیشتری فراتر از کسب وجوه بهره مند شوند.
ظهور اینترنت و رسانههای اجتماعی دسترسی به مخاطبان زیادی از سرمایهگذاران و حامیان بالقوه را آسانتر از همیشه کرده است، که هرکدام مبلغ کمی را به هدف تأمین مالی کمک میکنند. این رویکرد نه تنها فرآیند سرمایه گذاری را در دسترس تر می کند، بلکه چندین مزیت متمایز را برای استارتاپ ها فراهم می کند.
در اینجا برخی از مزایای کلیدی ذکر شده است:
- دسترسی به سرمایه
- اعتبار سنجی بازار
- مخاطب سازی
- بازخورد و بینش
- ریسک کمتر
- تبلیغات و بازاریابی
- فرصت های مشارکت و شبکه سازی
انواع تأمین مالی جمعی
4 نوع اصلی تأمین مالی جمعی وجود دارد که استارتآپها میتوانند از بین آنها یکی را انتخاب کنند. هر کدام دارای مزایای منحصربهفرد و موارد استفاده خاص هستند و ممکن است نسبت به آن یکی بیشتر حمایت گر باشند. در اینجا یک مرور کلی از آنچه استارتاپ ها باید بدانند آورده شده است:
حتما بخوانید: انواع مراکز حمایت از استارتاپ ها
1.مبتنی بر پاداش
سرمایه گذاری جمعی مبتنی بر پاداش، حامیان در ازای دریافت پاداش، که معمولاً محصول یا خدماتی است که شرکت شما ارائه میکند، به استارتآپ شما کمک مالی میکنند.
این مدل معمولاً توسط استارت آپ هایی استفاده می شود که محصول یا خدمات جدیدی را عرضه می کنند و برای توسعه یا تولید، نیاز به بودجه دارند. نمونه هایی از پلتفرم های سرمایه گذاری جمعی مبتنی بر پاداش عبارتند از Kickstarter و Indiegogo.
2.مبتنی بر سهام
با سرمایه گذاری جمعی مبتنی بر سهام، حامیان، سهام شرکت شما را در ازای سرمایه گذاری خود دریافت می کنند. این شکل از سرمایهگذاری جمعی اغلب توسط استارتآپهایی با پتانسیل رشد بالا مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا به آنها اجازه میدهد در ازای سهمی در سود آینده شرکت، مقدار بیشتری پول جمعآوری کنند. SeedInvest و CircleUp پلتفرم های محبوبی برای تأمین مالی جمعی مبتنی بر سهام هستند.
3. مبتنی بر بدهی
تأمین مالی جمعی مبتنی بر بدهی که به عنوان وام همتا به همتا یا وام دهی P2P نیز شناخته میشود، که مشابه وامهای سنتی است. به جای اینکه از بانک وام بگیرید، از انبوهی از سرمایه گذاران وام می گیرید. استارت آپ موافقت می کند که وام را با بهره در یک دوره زمانی مشخص بازپرداخت کند. LendingClub و Prosper پلتفرم های شناخته شده ای برای سرمایه گذاری جمعی مبتنی بر بدهی هستند.
4.مبتنی بر کمک مالی
این مدل معمولاً توسط سازمانهای غیرانتفاعی، کارآفرینان اجتماعی و استارتآپها استفاده میشود. در آن «بازده سرمایهگذاری» مالی نیست، بلکه یک کالای اجتماعی یا نوعی منفعت اجتماعی است. حامیان به این دلیل به پروژه کمک می کنند که به علت اعتقاد دارند، نه به این دلیل که انتظار بازگشت مالی دارند. GoFundMe یک پلتفرم شناخته شده برای سرمایه گذاری جمعی مبتنی بر کمک مالی است.
نحوه انتخاب نوع تأمین مالی جمعی
انتخاب نوع مناسب تأمین مالی جمعی برای استارتاپ شما تا حد زیادی به ماهیت کسب و کار و پروژه شما بستگی دارد. در اینجا چند فاکتور وجود دارد که باید هنگام تصمیم گیری در نظر بگیرید:
- ماهیت کسب و کار یا پروژه شما
- نیازها و اهداف مالی
- اعتبار سنجی بازار
- مالکیت و کنترل
- توانایی انجام تعهدات
- ملاحظات قانونی و نظارتی
با دریافت « مشاوره راه اندازی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
تأمین مالی جمعی یکی از راههای سرمایه گذاری جمعی برای استارت آپ ها است. بیشتر استارتآپها به طور کامل تنها به یک روش تأمین مالی وابسته نیستند. مطمئن شوید که مزایا و معایب هر روش را درک کرده اید و بهترین روش را انتخاب کنید که با مدل کسب و کار، نیازهای مالی و اهداف بلندمدت شما مطابقت داشته باشد.