فردی را در نظر بگیرید که در آستانهی بازنشستگی، گذشته شغلی خود را مرور کرده و میگوید که ایکاش در ابتدای مسیر و دوران جوانی به سراغ شغل موردعلاقه خود و یا راهاندازی کسب و کار خودم میرفتم.
برای فردی که در آستانهی بازنشستگی قرار گرفته، مسیر شغلی (Career Path) بیشتر از جنس یک خاطره است. بدین معنا که او به گذشتهی خود فکر کرده و موقعیتهای شغلی مختلفی را که تجربه کرده، به عنوان مسیر شغلیاش فهرست میکند.
حال، جوانی را تصور کنید که در سالهای ابتدایی دانشگاه، در جستجوی کاری پارهوقت است و امیدوار است تا ازین طریق بخشی از هزینههای تحصیلش را فراهم کند.
یک کارآفرین ورشکسته را در نظر بگیرید که به نتیجه میرسد راهاندازی کسب و کار، گزینهی مناسب برای او نبوده و میتوانست در یک سازمان بزرگ، پلههای ترقی را به شکلی بهتر و موثرتر بپیماید.
اما برای کسی که هنوز در ابتدا یا نیمهی راه است و امید دارد که موقعیتهای شغلی بهتری را تجربه کند، مسیر شغلی از جنس برنامه است (Career Plan). او میتواند انتظار «پیشرفت شغلی» داشته باشد و یا به این فکر کند که با انباشته کردن تجربه، جذب سازمانهای قدرتمندتر، برندهای بزرگتر و کسب و کارهای جذابتر شود.
همهی این مثالها را میتوان با یک موضوع مرتبط دانست: مسیر شغلی یا کارراهه یا Career.
می توان سادهترین تعریف برای مسیر شغلی را اینچنین بیان کرد:
«مسیر شغلی عبارتست از زندگینامه شغلی یک فرد. بدین مفهوم که هر فرد در طول زندگی خود کدام جایگاههای شغلی را کسب میکند.»
مسیر شغلی مفهوم مدرنی است که پس از انقلاب صنعتی معنای جدی پیدا کرده و مورد توجه قرار گرفته است. قبل از آن، مسیرهای شغلی بسیار ساده بودند.
مثلاً یک نفر زندگی شغلی خود را با شاگردی آهنگر آغاز میکرد و مسیر کاریاش با تبدیل شدن به استاد آهنگری به پایان میرسید. یا یک نفر به عنوان معلم مدرسه مشغول به کار میشد و تا پایان زندگی کاری، در همان جایگاه باقی میماند.
اما پس از انقلاب صنعتی، تنوع شغلها بسیار بیشتر شد و کارِ سلسله مراتبی هم معنا پیدا کرد. حالا دیگر از جایگاه کارگر ساده در کارخانه تا مدیر کارخانه، پلههای متعددی وجود داشت و بعضی از کارگران، میتوانستند رویای بالا رفتن از نردبان شغلی را در ذهن خود بپرورانند.
بنابراین وقتی در دنیای مدیریت از Career صحبت میشود، گاهی اوقات به این معناست که فرد، چه تصویری را از آینده شغلی و موقعیتهای شغلی آتی خود در سر میپروراند و چه هدفهایی را در این زمینه در ذهن دارد (Career Goals).
به کمک این آزمون آنلاین، بلافاصله متوجه خواهید شد که چه ویژگیهای شخصیتی داشته و بیشترین شانس موفقیت شما در کدام مشاغل است. همچنین به شما خواهد گفت که نقاط قوت و ضعف شما در محیط های کاری چیست. کدام محیط های کاری مطابق ویژگی های شخصیتی شما است.
اگر میخواهید بدانید در چه شغلی موفقتر خواهید بود، در این آزمون شرکت کنید