مرجعیت دامنه DA، میزان و سنجشی از قدرت نام یک دامنه و یکی از چندین و چند فاکتور رتبه بندی موتورهای جستجو است. DA خود به سه فاکتور دیگر وابسته است:
- قدمت
- محبوبیت
- اندازه
همه سئوکاران به این نکته اذعان دارند که مهم ترین نقش در موفقیت و یا شکست در رتبه بندی یک سایت اعتبار آن است. سئو می تواند با مقیاس اندازه گیری به نام DA یا مرجعیت دامنه اعتبارسنجی شود.
حتما بخوانید: تاثیر نام دامنه در افزایش رتبه سایت
الگوریتم جستجوی MOZ
الگوریتم جستجوی MOZ برای ارزیابی کیفیت سایتها از یک ترکیب پیچیده از عوامل داخل و خارج سایت استفاده میکند. با توجه به مواردی مانند لینکهای برگشتی دامنهها، MOZ امتیازی بین صفر تا صد را به هر سایت اختصاص میدهد.
برای مثال سایت جدید یک برند دارای امتیاز صفر و سایتی با مرجعیت بسیار بالا ممکن است امتیاز ۸۰ از ۱۰۰ را کسب کند. مرجعیت دامنه به کسانی که در حوزه بازاریابی آنلاین فعالیت می کنند استاندارد و معیاری مفید به وسیله در نظر گرفتن وضعیت ظاهری سایت می دهد.
از نظر فنی، مرجعیت دامنه که توسط MOZ محاسبه میشود، برای پیشبینی رتبه یک دامنه در نتایج جستجوی گوگل استفاده میشود. این معیار بر اساس دادههای آفلاین از شاخصهای وب Mozscape تعداد لینکها، امتیازات MozRank و MozTrust، و عوامل دیگر را در نظر میگیرد.
مرجعیت صفحه (PA) و مرجعیت دامنه (DA)
استفاده از معیارهای مرجعیت صفحه (PA) و مرجعیت دامنه (DA) برای تشخیص صفحات یا سایتهایی که احتمالاً اطلاعات و لینکهای قدرتمندتر و بهتری دارند، توصیه میشود. این معیارها، همچون MozRank، به تحلیل محبوبیت لینکها و تعداد آنها بر روی صفحات و سایتهای لینک شده کمک میکنند. علاوه بر این، اعداد مرجعیت معیارها نشان دهنده قدرت لینکها در رتبهبندی صفحات در نتایج جستجو در گوگل است.
چگونه می توان مرجعیت دامنه را پیدا کرد؟
معیارهای مرجعیت دامنه در بسیاری از پلتفرم های سئو و بازاریابی آنلاین در سراسر وب موجود است.
شما می توانید مرجعیت دامنه را با استفاده از Open Site Explorer و یا MozBar، نوار ابزار سئو رایگان MOZ اندازه بگیرید. MOZ معیارهای مرجعیت را در همه کمپین های آنالیزی MOZ مانند Mozscape API ادغام می کند
حتما بخوانید: ۷ استراتژی برای افزایش ترافیک وب سایت
بهترین کار برای سئو چیست؟
نکته قابل توجه این است که چگونه می توان بر این معیار تاثیر گذاشت. برخلاف دیگر معیارهای بهینه سازی وب سایت، اثر گذاری مستقیم بر مرجعیت دامنه بسیار سخت و مشکل است.
این معیار به این معناست که یک سایت تقریبا چقدر در گوگل رقابت پذیر است. از آنجایی که گوگل عوامل زیادی را به حساب می آورد معیاری که تلاش می کند تا آن را محاسبه کند نیز باید تعداد زیادی از عوامل را با هم ترکیب کند.
باید بر روی لینک پروفایل خود که بر MozRank و MozTrust اثر می گذارد، تمرکز کنید.
با دریافت « مشاوره برنامهنویسی، وب و سئو» از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
اهمیت مرجعیت دامنه DA و مرجعیت صفحه PA به صورت نامنظم تغییر می کنند، پس نمی توان این امتیاز را برای ارزیابی سئو یک سایت در نظر گرفت.
پس معیارهای DA و PA، صرفا برای بررسی کلی سایت ها است و زیاد درگیر پایین یا بالا بودن امتیاز سایت خود نیست. چرا که الگوریتم های گوگل هم از این امتیازها برای رتبه بندی استفاده نمی کنند.