سازمانی که پیگیری استراتژی بازاریابی چریکی (پارتیزانی) را انتخاب می کند، به این مسئله آگاه است که بازاریابی یک فرایند است، نه یک رویداد.
حتما بخوانید: نکات کلیدی و تاثیرگذار در کمپین بازاریابی پیامکی
10 گام بازاریابی چریکی
لوینسون، یک حمله بازاریابی گام به گام را مطرح می سازد که به پارتیزان کمک می کند تا جنگهای واقعی را برای تولید سود برنده شود:
گام اول: بازار را جستجو کنید.
این امر در گرو جستجوی بازار، محصول، خدمت، گزینه های رسانه ای، رقابت، مشتریان، تکنولوژی، مزیتهایی که می تواند حاصل سازد و ترکیب شدن با شرکای بالقوه بازاریابی است.
گام دوم: فهرستی از سودها و مزیتها بنویسید.
فهرستی از مزیتهایی را که شرکت ارائه می کند، ایجاد کنید. این کار شامل دعوت کردن مشتریان به بحث و مشارکت در تکمیل فهرست با ذکر مزیتهایی است که شرکت قبلا آنها را مزیت تلقی نکرده بود.
با این فهرست، شرکت مزیت رقابتی خود را تعریف می کند. این ویژگی منجر به اتخاذ تصمیمات در مورد سیاست اصلی برنامه بازاریابی می شود.
گام سوم: حربه های بازاریابی را که شرکت در حملات خود به کار خواهد گرفت، انتخاب کنید.
در مورد ترتیب و اولویت بکارگیری و اجرای این حربه ها تصمیم گیری کنید. چه کسی مجری خواهد بود و حربه ها را پیگیری خواهدکرد و تاریخ دقیق اجرای هر حربه چه زمانی خواهدبود.
گام چهارم: برنامه بازاریابی طراحی کنید.
بر اهداف خاص بازاریابی شرکت جهت دستیابی تمرکزکنید. مشتمل بر “استراتژی های خلاقی” که به طور اجمالی برای ارسال پیام به بازارهای هدف به کارگرفته می شوند.
حتما بخوانید: دلایل اتخاذ رویکرد بازاریابی چابک در سال های آینده
گام پنجم: یک تقویم بازاریابی چریکی ایجادکنید.
تصمیم گیری و اجتناب از حوادث از این طریق آسانتر خواهد شد.
گام ششم: اصلاحات و تنظیماتی را با شرکای بازاریابی به شکل ترکیبی اعمال کنید.
این کسب و کارها یا شرکا می توانند به تجارت از طریق افزایش عرضه بازار، ضمن به اشتراک گذاشتن هزینه های بازاریابی کمک کنند.
گام هفتم: حمله بازاریابی چریکی را با اجرای حربه ها، آغاز کنید.
هیچ دلیلی برای اجرای یکباره همه حربه ها وجود ندارد. حمله را با سرعتی مناسب هم از لحاظ هیجانی و هم از لحاظ مالی اجراکنید.
گام هشتم: حمله را حفظ و پشتیبانی کنید.
حمله یا عمل آنی و کوتاه، نتایج آنی ارائه می دهد. شرکتی ممکن است برنامه بازاریابی را با رویکردی بلندمدت مورد سؤال قراردهد، دیگری ممکن است که آن را رهانکند.
شرکتی ممکن است به حفظ و پشتیبانی از موقعیت حمله بچسبد، تا آنجا که با کسب اطمینان کاملی که مورد نیاز پارتیزان ها جهت پیروزی است، به نتیجه برسد.
گام نهم: حمله را ارزیابی و سنجش کنید.
سنجش اثربخشی بازاریابی امری حیاتی است و اگر سازمانی آمار و ارقام را به اطلاعات بدل کند، می تواند اثربخشی بودجه بازاریابی را چند برابر کند.
تنها با دریافتن نوع حربه های کاربردی و این که کدامیک نمی توانند ویژگیهای مطلوب را حداکثر و ویژگیهای نامطلوب را حداقل سازند، می توان سنجشی مناسب را انجام داد.
گام دهم: حمله را در کلیه حوزه ها و زمینه ها بهبود بخشید.
پیام، انتخاب رسانه، حربه ها و بودجه را بهبود بخشید. هرگز تغییر و تحول ایجادنکنید، در عوض، بهبودهایی را صورت دهید.
حتما بخوانید: ترفندهایی برای یک بازاریابی خلاقانه و هدفمند
تفاوت بازاریابی سنتی و بازاریابی چریکی
- در بازاریابی سنتی شما نیاز به سرمایه اولیه دارید اما در بازاریابی چریکی سرمایه مورد نیاز شما زمان، انرژی و قوه تخیل یا همان تصیر سازی ذهنی شما می باشد.
- بازرایابی سنتی در واقع یکی از ابزارهای کسب وکارهای بزرگ برای مشارکت و ارتباط با شرکت های بزرگ می باشد در صورتیکه بازاریابی چریکی در کسب وکارهای کوچک به کار می رود.
- برای سنجش بازاریابی سنتی نتیجه ای که میزان فروش را نشان می دهد مورد بررسی و اندازه گیری قرار می کیرد اما در بازاریابی چریکی اولین موضوع که مورد سنجش است سود شما است.
- در بازاریابی سنتی شما درگیر حدس و گمان و تجربه و قضاوت هستید، در صورتیکه در بازارایابی چریکی نوع رفتار شما بر مبنای علم روانشناسی مهم می باشد.
- در بازاریابی سنتی افزایش میزان رضایت مشتریان جدید برای شما مهم است. اما در بازاریابی چریکی شما کسب و کار خود را به نوعی رونق می دهید که بتوانید وب سایت خود را در نتایج گوگل بالا برده و جایگاه مناسبی بدست آورید.
- در بازاریابی سنتی در پی یافتن راه حل هایی هستید تا رقبای خود را از میدان به در کنید. اما در بازاریابی چریکی شما رقبایتان را برای مدتی فراموش می کنید و در پی یافتن راه هایی هستید تا به سود مورد نظر دست یابید.
- بازاریابی سنتی به شما تاکید میکند تا میزان دریافتی خود را هر ماه مورد محاسبه قرار دهید در صورتیکه بازاریابی چریکی تاکید بر سود و مزایا دارد.
- بازاریابی سنتی باعث ترس در بسیاری از مالکین کسب وکارها می شود اما در بازاریابی چریکی عواملی کار آفرینی را تحت کنترل قرار می دهد.
حتما بخوانید: تاثیر بازاریابی عصبی بر تصمیمهای خرید
لوینسون، معتقد است که کل یک برنامه بازاریابی می تواند در ۷ قالب عبارت طراحی شود:
- عبارتی که هدف استراتژی را تشریح می کند.
- عبارت دوم که چگونگی دستیابی به این هدف را تشریح می کند و مزیتهای رقابتی و سودهای شرکت را توصیف میکند.
- عبارت سوم، بازار یا بازارهای هدف را تشریح می کند.
- عبارت چهارم حربه های بازاریابی را که بهکارگرفته خواهندشد، فهرست می کند.
- عبارت پنجم گوشه های دنج را تشریح می کند.
- عبارت ششم هویت کسب و کار را آشکار می سازد.
- عبارت هفتم بودجه را به عنوان درصدی از درآمد ناخالص طرح ریزی شده است، بیان می کند.
با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
بازاریابی چریکی در اکثر مواقع به کمک کسب و کارهای کوچک آمده است. کسب و کارهای بزرگ نیز از این استراتژی بازاریابی استفاده کرده اند. اگر تصمیم به استفاده از این شیوه بازاریابی را دارید یک چیز را فراموش نکنید، در صورت تمایل نداشتن به ریسک پذیری، بازاریابی چریکی برای شما مناسب نیست.