بازاريابی ديجيتالی نخستين بار در دهه ۹۰ میلادی مطرح شد. در فاصله بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰، دیجیتال مارکتینگ به عنوان راهی موثر برای برقراری ارتباط با مشتریان شناخته شد. به همین دلیل پیچیدگی استفاده از آن بیشتر نمایان گردید.
این روزها با گسترش شبکه های اجتماعی و گسترش اینترنت دیجیتال مارکتینگ به دلیل فواید و مزایایی که دارد بازار گرمی پیدا کرده است.
بازاریابی آنلاین راههای مختلفی دارد اما مسئله مهم در این میان چگونگی انجام آن است. در این مقاله 5 ابزار مفید در زمینه دیجیتال مارکتینگ را معرفی می کنیم.
حتما بخوانید: بازاریابی دیجیتال چیست؟
1.بررسی آخرین تحولات در صنعت خود
برای بررسی اینکه ببینید آخرین تغییرات و تحولات زمینه کاری شما در فضای آنلاین و نظر افراد مختلف چیست می توانید از Google Alert و یا Feedly استفاده کنید. با انتخاب کلمات کلیدی مناسب و بررسی آنها، می توانید از آخرین تحولات آگاه شوید و همگام با آنها پیش روید.
2.مدیریت به روزرسانی شبکه های اجتماعی
برای بررسی به روزرسانی های جدید در شبکه های اجتماعی و یا اینکه ببینید نظر دیگران در مورد نام و برند شما چیست ابزارهای مختلفی وجود دارد. با استفاده از این ابزار می توانید به راحتی نظر افراد مختلف را بدانید.
Hootsuiteابزاری قوی و در عین حال برای بسیاری از افراد ناشناخته است. در واقع می توان گفت این ابزار وسیله ای برای مدیریت شبکه های اجتماعی است.
3.یافتن افراد تاثیر گذار
نرم افزاهای وجود دارند که از طریق آنها می توانید اکانت های محبوب و تاثیر گذار در شبکه های اجتماعی را بیابید. این ابزارها با استفاده از تعدا ارتباطات یا فالوورها، فعالیت ها، پست ها و میزان محبوبیت آنها براساس میزان لایک و کامنت، اکانتها را بررسی می کنند.
از این راه می توانید افراد محبوب و تاثیر گذار را به راحتی بیابید. Klout, Kred or Peerindex ابزارهای رایگان و محبوب در این زمینه هستند. همچنین با استفاده از LinkedIn sector skills می توانید افراد تاثیر گذار در زمینه کاری و مهارتی خود یا شرکت خود را بیابید.
حتما بخوانید: نقش اینستاگرام در بازاریابی دیجیتال
4.درک رفتار جستجوی مخاطبان
برای درک رفتار مشتریان که چه کلماتی را در موتورهای جستجو سرچ می کنند می توانید از Google Keyword Plannerاستفاده کنید.
Google Keyword Planner که یکی دیگر از ابزارهای گوگل است می تواند آماری دقیق و کلی را برای جستجوی کلماتی که مشتریان جستجو می کنند به شما بدهد.
این ابزار نه تنها برای شرکت های ارائه دهنده سئو مفید است، بلکه از نظر من صاحبان هر کسب و کاری می بایست با این ابزار آشنا باشند. بدین طرق بتوانند مشتریان و سلایق آنها را بشناسند تا بصورت هدفمندانه تری کسب و کار خود را پیش ببرند.
همانطور که در تصویر زیر می بینید در این ابزار می توانید کلمه مورد نظر خود را واردو سپس تنظیمات مربوط به منطقه(جهانی، کشوری) و … را تنظیم کنید. سپس نتیجه را که شامل میانگین جستجوی ماهانه در مورد آن کلمه خاص به همراه کلمات پیشنهادی با میزان سرچ است ببینید.
Google Trend ابزار دیگری است که در کنار Google Keyword Plannerاستفاده می شود و رفتار جستجوی عبارات کاربران در سالهای مختلف را بصورت نموداری نمایش می دهد.
5.بررسی رقبا
تا بدین جا ابزارهای مختلفی برای بررسی عبارت مورد جستجو، رفتار کاربران، مدیریت شبکه های اجتماعی و … را معرفی نمودیم اما چگونه میزان فعالیت خود و رقبا را در فضای آنلاین بسنجیم؟
برای سنجش میزان موفقیت می توانید از Similar web استفاده کنید. Similar web یکی از ابزارهای بررسی سئو است که آمار دقیق و تقریبا رایگانی در مورد هر سایتی که بخواهید را به شما نمایش دهد.
اگر با سایت alexa و گوگل آنالیتیک (Google Analytics) آشنا باشید می توان گفت Similarweb عملکردی مشابه با سایت Alexa و ترکیبی از برخی مشخصه های گوگل آنالیتیک دارد. اما اگر نظر من را بخواهید به نظر من Similarweb ابزار دقیق و جامع تری نسبت به Alexa می باشد. البته این سایت برای IP های ایران فیلتر است و برای استفاده از آن باید فیلترینگ ها را دور بزنید.
با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال نوعی از بازاریابی محصولات و خدمات است. با استفاده از فناوریهای دیجیتال و عمدتاً در اینترنت، از جمله تلفنهای همراه و دیگر صفحات نمایش مثل کامپیوتر انجام میشود