وقتی کلمه برندسازی را می شنویم ناخود آگاه یاد نام های مشهوری مانند آدیداس، نایک، کوکاکولا، پپسی، سونی و… می افتیم، اما آیا برند فقط یک اسم است؟ یا یک شرکت خیلی معتبر است؟ یا فقط یک لوگو است؟
حتما بخوانید: دیجیتال برندینگ یا برندسازی در فضای مجازی کدامند؟
مبانی برندسازی
برند هیچ کدام از این ها نیست، برند یک حس است که مانند هاله ای محصول یا شرکت شما را در بر می گیرد و این حس حاصل تعهدی است که شما در قبال محصول تان دارید.
این تعهد شما نسبت به محصولتان با انتقال به ذهن مشتری به اعتبار شما می افزاید. ولی باید بدانید که شما نمی توانید به ذهن همه افراد یک جامعه نفوذ کنید وباید گروه خاصی از افراد جامعه را هدف بگیرید و تمرکز خودتان را برنفوذ در ذهن آنها قرار دهید.
یکی از مهمترین ابزارهایی که که به اعتبار برند شما کمک خواهد کرد لوگوی شرکت شماست. ابزارهای دیگری مانند وب سایت، نوع بسته بندی، تخفیف های فروش، تبلیغات و…. نیز به بهبود جایگاه شما در ذهن مشتری کمک خواهند کرد.
استراتژی برند و ارزش
استراتژی برند یعنی اینکه چگونه ، به چه روشی ، کجا و به وسیله چه کسانی به منظور نفوذ در ذهن مشتری اقدام کنید. اینکه محصولتان را چگونه توزیع کنید وچه کسانی عهده دار توزیع محصولاتتان باشند نیز تاثیر مهمی در ذهنیت مشتریانتان خواهد داشت.
هرچه در استراتژی برندتان دقت کنید و با جزئیات بیشتری آنها را به کار ببندید مشتریان شما را بیشتر به خاطر خواهند سپرد و رفته رفته برای همیشه در ذهن آنها خواهید ماند و بسیاری از هزینه های تبلیغاتی شرکت تان رو به کاهش خواهد نهاد.
از طرفی چون مشتریان تان اعتماد بیشتری به شما دارند پول بیشتری برای خرید محصول شما خواهند پرداخت، این درحالی است که شاید محصول شما هیچ تفاوت خاصی با محصولات رقبای تان نداشته باشد و تنها چیزی که باعث تفاوت محصول شما با محصول رقبای تان می شود ارزشی است که در ذهن مشتریان تان ایجاد کرده اید.
ابتدا باید شناخت کافی از شرکت و محصول خودتان داشته باشید، باید بدانید شرکت تان می خواهد به کجا برسد، محصولی که تولید می کنید چه ویژگی هایی دارد و مزایا و معایب آن چیست، مشتریان تان چگونه فکر می کنند و بسیاری سئوالات دیگر که باید برای تعیین درست مسیر خود جواب آنها را بدانید. بدین منظور باید تحقیق کنید تا نیاز ها، عادت ها و خواسته های مشتریان کنونی و آینده را بشناسید.
لزوماً آنچه شما به آن فکر می کنید، مشتریان به آن فکر نمی کنند، بدانید آنها به چه چیزی فکر می کنند. به خاطر همین پیچیدگی ها می توان از توانایی و اعمال نفوذ گروه های مشاوره ای برندسازی و یا مراکز تدوین و توسعه کسب و کارهای کوچک استفاده کرد.
حتما بخوانید: ۲۰ مشکل رایج در برندسازی
در نهایت باید قدمهای زیر را برای برندتان بردارید:
- یک لوگوی عالی بسازید و آن را همه جا قرار دهید ولی باید بدانید چگونه ازآن استفاده کنید.
- یک پیام برای برندتان بسازید، دوست دارید برند تان با چه پیامی در ذهن مشتریان تان جای بگیرد؟
- یک قالب و الگوی مخصوص برای برندتان داشته باشید، رنگ سازمانیتان را انتخاب کنید و همه ابزارهای کسب و کارتان را با این رنگ هماهنگ کنید.
- هویت برندتان را تقویت کنید، چگونگی پاسخ به تلفن، پوشش فروشندگان، امضای ایمیل و هر چیز دیگر .
- یک پیام شنیداری برای شرکت خود بسازید پیامی که خاص باشد و مخصوص شما باشد.
- برای برندتان شعار بنویسید، شعار یک عبارت مختصر با مفهوم و به یاد ماندنی است که اساس برند را در بر می گیرد.
- با برند خود صادق باشید. اگر بر عهد خود وفادار نباشید ، مشتریان باز نخواهند گشت یا کس دیگری را معرفی نخواهند کرد.
با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
برندسازی به کسب و کار هویت میبخشد، آن را به یاد ماندنی و متمایز میکند. مصرفکنندگان را تشویق به خرید میکند، از بازاریابی و تبلیغات حمایت میکند و باعث افتخار کارمندان میشود. همچنین خریداران را به اتخاذ تصمیم درست تشویق میکند.