با استفاده از تابع ( ) include می توان محتویات یک فایل PHP را درون یک صفحه دیگر PHP ، وارد نمود . در این حالت سرور PHP در هنگام اجرای صفحه ، محتویات فایل اضافه شده را خوانده و آن را با صفحه اول ترکیب می کند . سپس خروجی را در قالب یک صفحه نمایش می دهد . از این ترفند معمولا برای ساخت صفحات مادر ( Master Page ) در PHP ، استفاده می شود . برای دریافت اطلاعات راجع به صفحات مادر در PHP به این بخش ساخت صفحات Master Page در PHP مراجعه نمایید.
حتما بخوانید: تابع ( ) scandir در PHP
شکل کلی استفاده از تابع ( ) include ، به صورت زیر است :
Syntax | < ? php include ( آدرس و نام فایل یا صفحه ای که می خواهید محتویات آن را در صفحه جاری وارد نمایید ) ; ? > |
نکته مهم : اگر درهنگام اجرای دستور ( ) include ، مشکلی در اجرای فایل و خواندن محتویات آن به وجود آید ، سرور یک پیام هشدار صادر می کند ، ولی صفحه اجرا می شود ( با اشکال ) .
یک مثال از کاربرد این تابع :
فرض کنید که در صفحات سایتی که طراحی کرده اید ، در بالای هر صفحه یک بخش هدر قرار دارد . شما می توانید کد بخش هدر را در یک فایل PHP جدا تعریف کرده و ذخیره نمایید . سپس به جای قرار دادن کد هدر در صحفه ها ، با استفاده از دستور ( ) include و به کار بردن نام فایلی که کد در آن قرار دارد ، محتویات فایل هدر را در صفحات مورد نظر خودتان وارد نمایید . در ادامه با مثال و سورس کد ، مطلب مورد نظر را در عمل نمایش خواهیم داد .
مثال های عملی :
مثال 1 : در این مثال یک صفحه ساده PHP داریم . این صفحه دارای یک بخش هدر می باشد . اما کدر بخش هدر را در یک فایل به نام header.php ذخیره کرده ایم . سپس با استفاده از تابع ( ) include ، محتویات فایل هدر را در صفحه خود وارد نموده ایم . این صفحه در هنگام اجرا کد بخش هدر خود را از فایل header.php دریافت خواهد کرد .
Example | <html> <body> < ? php include ( “header.php” ) ; ? > < h1 > محتویات صفحه < /h1 > < p > محتویات صفحه < /p > < /body > < /html > |
با دریافت « مشاوره برنامهنویسی، وب و سئو » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
تابع ( ) include ابزاری قدرتمند برای مدیریت کدها و ایجاد ساختار منظمتر در پروژههای PHP است. با استفاده از این تابع، شما میتوانید کدهای مشترک را به راحتی مدیریت کرده و از تکرار آنها جلوگیری کنید.