تعاریف مختلفی از برندینگ ارائه شده است. جان میلر و دیوید مور “برند” را اینگونه تعریف کرده اند: «برند نمادی است که سازمان برای ارزش آفرینی برای محصولات خود به کار می گیرد».
برند یا همان نشان تجاری در برگیرنده هدف شرکت، اعتبار شرکت، جایگاه خود در میان رقبا، تخصص کاری استراتژی شرکت و.. می باشد.
حتما بخوانید: از دست رفتن کانون توجه در استراتژی برندینگ
الزامات یک برند مناسب و ماندگار
ایجاد یک برند مناسب و ماندگار در دنیای امروز کاری سخت می باشد، بنابراین برای داشتن یک برند مناسب باید الزاماتی را در پیش گرفته و رعایت کنید. از این الزامات می توان به این موارد اشاره کرد:
1. تعریف و تعیین اهداف برندینگ
شما باید هدف و استراتژی کسب و کار خود را آماده نمائید:
- تعیین چشم انداز شرکت
- تعیین مسیر رسیدن به چشم انداز
- تهیه نقشه بازاریابی marketing plan
2. طراحی وب سایت
در دنیای امروز برای شروع هر کسب و کاری داشتن یک وب سایت الزامی می باشد. شما برای این کار می توانید از متخصصین طراحی وب سایت کمک بگیرید و پروژه طراحی سایت خود را به آنها واگذار نمائید تا کارهای مدیریت سایت شما را بر عهده بگیرند.
3. استفاده از شبکه های اجتماعی
بسیاری از مردم عضو شبکه های اجتماعی هستند و در هر روز بارها این شبکه ها را چک می کنند. برای برندینگ سعی کنید در این شبکه ها به تبلیغات محصول خود بپردازید و مطمئن باشید که می توانید برند خود را به افراد بسیاری معرفی کنید و جایگاه خوبی را بدست آورید.
4. تهیه یک ست اداری برای کسب و کار خود
برای کسب و کار خود یک ست اداری تهیه کنید. که شامل پاکت نامه، سربرگ، پیش فاکتور و… باشد. بر روی هر کدام آدرس، شماره تماس و ایمیل خود را یادداشت کنید. این کار باعث افزایش اعتبار شما به مشتریان میگردد.
5. بازاریابی ایمیلی
شما از طریق ایمیل می توانید خبرنامه محصولات خود و اطلاعاتی در مورد محصولات خود ارائه دهید.
6. عضو شدن در انجمن های تخصصی
هر صنفی برای خود یک انجمن دارد. برای برندینگ سعی کنید در انجمن های تخصصی کسب و کار خود عضو شده و از اطلاعات به روز در زمینه کاری خود اطلاع حاصل کنید.
7. تبلیغ در نشریات
شما برای برندینگ می توانید با استفاده از انتشار مقالات از عملکرد و محصولات به تبلیغ پرداخته و در ضمن اطلاعاتی در اختیار مشتری قرار می دهید. این روش یک نوع بازاریابی غیرمستقیم است.
- رقبای خود را تحلیل کنید. به رفتار رقبا در بازار دقت کنید و ببینید آنها چه کاری برای برندسازی محصولات خود انجام می دهند. و از طریق چه کانال هایی به تبلیغ محصولات خود می پردازند.
- مشتریان خود را تحلیل کنید. رفتار مشتریان و خریدهای و سلایق آن ها را بررسی کنید. آنچه را که منجر به خرید مشتریان میگردد کشف کنید و سعی کنید مشتریان خود را از حالت بالقوه به مشتریان وفادار تبدیل کنید.
8. استفاده از درس های برندهای گذشته
برای انجام برندینگ، برندهای موفق را بررسی کرده و راهی که آنها رفته اند را مطالعه کنید. سعی کنید از درس های آنها، درس گرفته و حتی راههای بهتری را در پیش بگیرید.
9. مطالعه و بررسی بازار
شما باید راههایی که در برندسازی شرکت موثرند را از همین بازار دریابید. نتایج حاصل از تحقیقات بازار، به شما کمک می کنند تا بدانید چه چیزی برای برندسازی شرکت شما موثر خواهد بود.
10. مدیریت درست مسیر
مدیر اجرایی، نقش موثری را در برندینگ دارد. تصمیمات مهم توسط مدیریت گرفته می شود و تیم مدیریت باید از مدیر در انتخاب درست برند مناسب حمایت کنند و کمک فکری لازم واطلاعات مناسب را در اختیار مدیر قرار دهند.
11. ایجاد مدل مناسب
برند مناسب شما، باید متناسب با نیازهای شرکت و دارای ارزش تجاری باشد. بنابریان، باید جامع ترین برندی را انتخاب کنید که نمایانگر هدف شرکت باشد. حتما نیاز نیست که برند خود را طراحی کنید. شما حتی می توانید با الگوبرداری از برندهای حاضر و کمی تغییر در آنها، به برند مطلوب خود برسید.
12. درخواست کمک از همه
شما برای ایجاد یک برند مناسب، حتی می توانید از افرادی که در اطراف شما هستند کمک بگیرید. این افراد حتی ممکن است کارمندان شما و یا مشتریانتان باشند. از تفاوت و اشتراکات نظرات دیگر، سعی کنید به یک برند مناسب دست پیدا کنید.
13. ایجاد قدرت و اختیار به افراد شرکت
از افراد شرکت خود به عنوان مبلغان محصولات خود بهره ببرید. در واقع کارمندان شما هستند که با افراد مختلف در ارتباط هستند. این کارمندان هستند که با تعریف کردن از محصولات شما به بهتر شناخته شدن محصولات شما کمک می کنند.
آنها همچنین به عنوان نماینده شرکت هستند و افراد دیگر راحت تر به آنها اعتماد کرده و حرفشان برای افراد دیگر معتبرتر محسوب می شود.
14. ایجاد ارتباط
شما باید برای برند خود همواره تبلیغات داشته باشید. در ضمن، باید این موضوع را همواره در نظر داشته باشید که پیام های شما باید مختصر و بیان کننده هدف شرکت و به سرعت قابل درک باشند.
15. بررسی عملکرد برند
شما باید بعد از طراحی و تبلیغ برند، عملکرد برند را بررسی کرده و این موضوع را بررسی کنید که برند شما چقدر برای شرکت ارزش افزایی کرده و تا چه حد در بازار رقابت تاثیرگذار بوده است.
حتما بخوانید: ۷ استراتژی برندینگ برای شرکت های مشاوره ای
انواع برندینگ
دسته بندی های مختلفی از برندسازی ارائه شده است اما مهمترین آنها را می توان:
- برندسازی مشارکتی: همکاری با برندی دیگر جهت دستیابی به هدفی مشترک
- برندسازی دیجیتال: وب سایت، رسانه های اجتماعی، و کلا به هر ابزار دیجیتالی که برای برندسازی استفاده می گردد.
- برندسازی شخصی: برندی که فرد برای اعتبار و شهرت خودش ایجاد می کند.
- برندسازی کشوری: یک برند ملی برای جذب توریست و یا سرمایه گذار خارجی برای کسب و کار
با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
امیدواریم که با مطالعه این مقاله، گامهای موثری در جهت برندینگ اینترنتی بردارید و بتوانید استفاده مناسبی از برندینگ اینترنتی برای توسعه کسب و کار خود داشته باشید.