کمپین های برندینگ نقش بسیار مهمی دارند. این چیزی است که همه عناصر سازمان شما را به هم پیوند می دهد و به مخاطبان شما انگیزه می دهد تا اقدام مورد نظر را انجام دهند. یک کمپین قوی با مخاطبان شما طنین انداز می شود، داستانی قانع کننده را بیان می کند و باعث شناخت و وفاداری برند می شود.
اهداف کمپین های برندینگ
همه آنچه که تحت عنوان «کمپین های برندینگ » مطرح می شود، برمبنای هدف، به سه نوع زیر تقسیم می شود:
حتما بخوانید: 7 ویژگی یک کمپین برندینگ حرفه ای
الف- با اهداف کوتاه مدت
بیشترین نوع کمپین های برندینگ در ایران است. مثلا کمپین برای تحقق یک هدف کوتاه و مشخص یا در یک زمان مشخص (رویداد).
مانند یک برنامه کامل و جامع برای نمایشگاه که یک ماهه باید جمع شود. این نوع کمپین های برندینگ ممکن است در بازه زمانی چند روز تا چند ماه تعریف، تدوین و اجرا شود.
ب- با اهداف میان مدت
مانند کمپین هایی که برای ایجاد آگاهی برند، هویت برند، تصویر ذهنی برند، شخصیت برند و… تعریف میشوند.
المانهایی که یکبار برای برند تعریف میشود. این المانها معمولا تبدیل به یک کتاب راهنمای هویت برند یا سازمان می شوند.
هر اتفاقی برای برند بیافتد، نباید هویت، شخصیت یا تصویر ذهنی آن به این سادگی در ذهن مخاطبان تغییر کند. پس باید برنامه ای جامع و یکپارچه وجود داشته باشد که از این المانها دفاع کند.
وقتی این استراتژی مشخص باشد دیگر نیازی نیست تا مدیران هر روز به جزییات برند بیاندیشند. گرچه شاید بعد از چند سال نیاز به بازبینی در این عناصر هم باشد.
ج- با اهداف بلندمدت
نوع جامع و همه جانبه (۳۶۰ درجه) که به آن کمپین برند آفرینی (Branding Campaign) می گوییم.
حتما بخوانید: ۷ نکته کلیدی برای تقویت دیجیتال برندینگ
سه فاز اصلی کمپین برندآفرینی (کمپین ۳۶۰ درجه)
کمپین برندآفرینی (کمپین ۳۶۰ درجه) که جامع ترین و کامل ترین نوع در برندینگ است، براساس این مدل، در سه فاز اصلی زیر قابل اجراست:
1. پیش کمپین برندینگ (Pre-Branding Campaign):
بخش تحقیق، توصیف و تشخیص. این بخش چهار پایه اصلی دارد که آنرا چهارپایه برندینگ می نامیم. این چهار پایه که در واقع توصیف و شناخت خود (S)، مخاطب (A)، محیط (E) و ارتباطات خلاق (C) است، به عنوان چرخه CASE شناخته می شود.
2. برنامه اصلی برندینگ (Branding Campaign):
بخش تحلیل، آفرینش و تجویز. در این بخش، اطلاعات بدست امده از فاز اول (چهارپایه برندآفرینی) تحلیل شده و بر اساس آن، نسخه برند تجویز می شود. در این فاز نیز، سه بعد اصلی برند به عنوان یک موجود زنده در چهار گام تدوین می شود: آفرینش ذهن برند (Brand Mind)، خلاقیت استراتژیک (Strategic Creativity)، آفرینش قلب برند (Brand Heart)، آفرینش جسم برند (Brand Body)
3. پسا کمپین برندینگ (Post-Branding Campaign):
بخش اجرا، نظارت و ارزیابی. این بخش به نوعی مهمترین بخش برندینگ است. یک اجرای موفق از یک برنامه متوسط نتایج موفق به بار می آورد و یک اجرای ناموفق حتی بهترین کمپین ها را به نابودی می کشاند.
دسته بندی های دیگری هم برای کمپین می توان تعریف کرد. به عنوان مثال دسته بندی بر اساس مخاطب (B2B و B2C)، بر اساس زمان (بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت)، بر اساس بودجه (بزرگ، متوسط و کوچک) و…
با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفهای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!
و اما کلام آخر…
در نتیجه، کمپین های برندینگ نقش مهمی در شکل دادن به درک و موفقیت کسب و کار شما دارد. با ایجاد هویت برند قوی، ایجاد اعتماد و وفاداری و متمایز کردن خود از رقبا، می توانید به طور موثر کسب و کار خود را در ذهن مخاطبان هدف خود قرار دهید.