به کمک نیاز دارید؟

خدمات تخصصی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ایده پردارزی

3 روش ایده پردازی خلاقانه برای کارآفرینی موفق

ایده پردازی اصطلاح گسترده ای است که فرآیند خلاقانه تولید و بیان ایده های جدید را در بر می گیرد. ایده پردازی تفکر خلاقانه ای است که هدف آن حل یک مشکل یا ارائه راه کارآمدتر برای انجام کاری است. این شامل توسعه ایده های جدید، تقویت ایده های فعلی و تعیین نحوه اجرای ایده های جدید در عمل است.

ایده پردازی در کسب و کار، ایجاد تغییرات خلاقانه به منظور بهبود نتایج است. هر کسب و کار موفقی با یک ایده خلاقانه شروع می شود. بنابراین، اولین گام راه اندازی یک کسب و کار موفق، یعنی پیدا کردن یک ایده خوب برای کارآفرینی.

 

حتما بخوانید: ۴ راه برای خلق ایده کسب و کار

 

ایده‌سازی، دوره‌ای درباره تولید، توسعه و ارزیابی ایده‌ها برای راه‌اندازی سرمایه‌گذاری‌های نوآورانه و قابل دوام است. ایده پردازی مستلزم فرآیندی از اکتشاف است که برای هدایت به سمت ایجاد بنگاه های اقتصادی پویا و تأثیرگذار، خواه کسب و کار یا سرمایه گذاری اجتماعی طراحی شده است. این دوره بسیاری از مفاهیم کسب و کار را پوشش می دهد، اما نیازی به دانش یا تجربه تجاری قبلی ندارد.

 

حتما بخوانید: گامهای هفتگانه برای موفقیت در کارآفرینی

 

در این مقاله با ما باشید، تا با 3 روش ساده از ایده پردازی خلاقانه، آشنا شوید:

روش اول: طوفان فکری

اولین روش، طوفان فکری است که هم بصورت فردی و هم بصورت گروهی انجامش می شود. در این روش، باید به ذهن اجازه داد که آزادانه به پرواز در بیاید و برای یک سوال مهم و حیاتی؛ پاسخ هایی متفاوت و یا حتی عجیب و خنده‌دار ارائه کند. پاسخهایی از قبیل: من باتوجه به دانش، تجربیات، علاقمندیها و مهارتهای خود و یا کل اعضای خانواده، چه کالا یا خدمتی می توانم ارائه دهم که پاسخگوی یک نیاز یا راه حل برای رفع یک مشکل در یک صنعت یا بازار خاص باشد؟

با یادداشت کردن پاسخ هایی که خودبه‌خود به ذهنمان می رسد، فهرستی از ایده های خوب بدست می آوریم.

 

حتما بخوانید: روش ها و تکنیک های خلاقیت و نوآوری

 

روش دوم: تفکر معکوس

دومین روش ایده پردازی، تفکر معکوس است. همانطور که از خود کلمه‌ معلوم است، این روش با روش‌های منطقی و عادی فرق دارد. یعنی، به جای فکر کردن درباره‌ مسئله، باید به ایده‌های مخالف فکر کنیم. مثلا به جای پاسخ به اینکه «چطور می توانم فالوورهایم را در اینستاگرام بیشتر کنم؟»،‌ مسئله‌ «چطور کاری کنم که اصلا هیچ فالووری نداشته باشم؟»‌ را حل کنیم.

 

پیشنهاد مطالعه: کتاب ایده-بازار: هرآنچه که باید درباره «راه اندازی یک کسب و کار موفق» بدانید

 

روش سوم: رویا پردازی

سومین روشی که کارآفرینان موفق برای ایده پردازی خلاقانه از آن استفاده می کنند، رویا پردازی است. رویا پردازی یکی از بهترین روش‌ها برای رسیدن به ایده‌های عالی است، البته بسیاری این عقیده را قبول ندارند.

خود کلمه‌ رویا پردازی اجازه می‌دهد خیلی راحت و مثل یک بچه بازیگوش فکر کنیم. وقتی در زمینه‌ ایده پردازی از رویا پردازی حرف می‌زنیم، منظور خیال‌بافیِ مفید در راستای یک هدف مشخص است. جالب است بدانید که خیلی از مخترعان بزرگ از همین رویا پردازی به ایده‌های ناب رسیده اند. بهترین مثال در این زمینه، اختراع هواپیما است.

 

با دریافت « مشاوره راه اندازی کسب و کار و کارآفرینی » از کارشناسان جوان حرفه‌ای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!

 

و اما کلام آخر…

همانطور که می بینید، ایده پردازی فقط یک بار تولید ایده یا یک جلسه طوفان فکری نیست. در واقع می توان ایده پردازی را در این سه مرحله تقسیم کرد: تولید، انتخاب و توسعه.

دکتر علی قوامی
دکتر علی قوامی
دانش‌آموخته دکترای تخصصی (PhD) کارآفرینی فناوری، بنیانگذار و مدیر گروه بین‌المللی کسب و کار ساکوراد با بیش از ۲۰ سال تجربه بعنوان کوچ، مدرس، مشاور و منتور در حوزه‌های مختلف راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار در ۱۵ کشور جهان هستم. در تلاشم تا تجربیات ذی‌قیمت خود را با شما دوستان عزیزم به اشتراک گذارم.
پیشنهاد بر اساس سلیقه شما

مسیریابی تحصیلی - شغلی (آنلاین)

تست شغلی به آزمون روانشناسی گفته می شود که فرد با توجه به پاسخگویی به سوالات در انتها بهترین شغلی که می تواند در آن موفق باشد را معرفی می کند.

سئوالات و نظرات ارزشمند خود را با ما مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

راهنمای گام به گام تا دریافت مشاوره

گام اول

انتخاب حوزه تخصصی مدنظر

گام دوم

بررسی رزومه مشاوران مرتبط

گام سوم

انتخاب مشاور با تخصص مدنظر

گام چهارم

تکمیل فرم و ثبت درخواست

گام پنجم

پرداخت حق‌الزحمه مشاور

گام ششم

تماس با شما برای تعیین وقت

گام هفتم

برقراری ارتباط شما با مشاور