به کمک نیاز دارید؟

خدمات تخصصی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
قیمت گذاری

8 روش قیمت گذاری محصولات برای کسب سود حداکثری

انتخاب روش قیمت گذاری صحیح برای کسب سود حداکثری، بسیار حائز اهمیت است. چرا که قیمت‌ گذاری با اهداف بلندمدت سبب ایجاد مزیت رقابت برای کسب و کارها خواهد شد. از این رو داشتن درک صحیح از شیوه مناسب قیمت‌ گذاری در هر مرحله از کسب و کار، بسیار حیاتی خواهد بود.

8 روش قیمت گذاری کالاها و خدمات

روش اول: روش قیمت گذاری غیرنفوذی یا پرمایه

کسب و کارهایی که برای اولین بار محصولی را به بازار عرضه می کنند، برای کسب درآمد بیشتر از لایه‌های مختلف بازار، ابتدا قیمت را در حد بالایی تعیین نموده و پس از مدتی که حجم فروش اولیه آنها کاهش پیدا کرد، قیمت را با کمی کاهش، به دسته های دیگری از مشتریان عرضه می‌کنند. حتی می توانند کالایی با همان خصوصیت، ولی ارزانتر برای مشتریان جدید، تولید کنند.

استفاده از این روش با توجه به کیفیت بالا و تصویر ذهنی مطلوبی که برای مصرف کنندگان اولیه ایجاد کرده، باید صورت گیرد.

 

حتما بخوانید: ۳ استراتژی کلی قیمت گذاری محصولات خانگی

 

روش دوم: روش قیمت گذاری نفوذی

برخی کسب و کارها برای نفوذ سریع و عمیق در بازار، قیمت فروش را در آغاز کار، بسیار پایین تعیین می کنند تا در زمان کوتاهی سهم قابل ملاحظه ای از بازار را از آن خود کنند. سپس با افزایش فروش و کاهش هزینه های تولید، قیمتهای فروش را مجددا کاهش دهند.

این روش قیمت گذاری، در بازارهایی که قیمت فروش کشش بالایی داشته و با کاهش قیمت، تقاضا افزایش می‌یابد؛ قابل اجرا خواهد بود.

روش سوم: روش قیمت گذاری سر هم

در این روش، فروشندگان غالبا چند قلم از کالاهای خود را درکنار هم عرضه می‌کنند. بطوری‌که قیمت آن محصول، کمتر از تک تک محصولات خواهد بود.

جالب است بدانید که این روش قیمت گذاری باعث افزایش حجم فروش کالاهایی است که احتمالا در شرایط معمول امکان فروش آنها وجود ندارد یا اینکه میزان فروش آنها با توجه به سطح تقاضای کل جامعه مصرفی، بسیار پایین است.

 

حتما بخوانید: ۱۰ ویژگی فروشنده بد و نحوه تشخیص آن

 

روش چهارم : روش قیمت گذاری تخفیفی یا قیمت گذاری تعدیلی

اکثر کسب و کارها به دلایل مختلفی مانند پرداخت پیش از موعد صورتحساب‌ها، خرید عمده و یا خرید غیرفصلی، اقدام به تعدیل قیمت فروش می کنند. این روش را قیمت گذاری تخفیفی یا قیمت گذاری تعدیلی می‌گویند.

بعنوان مثال، اگر مدت پرداخت صورتحساب ۳۰ روز تعیین شده باشد اما خریدار مبلغ کامل صورتحساب خود را ظرف مدت ۱۰ روز پرداخت کند، از مبلغ صورتحساب معادل ۲ درصد به وی برگردانده می شود.

مثالی دیگر: فرض کنید فروشنده‌ای برای فروش کمتر برای ۱۰۰ واحد از کالای خود قیمت 10هزار تومان را تعیین می کند. اما اگر مشتری تعداد یکصد واحد یا بیشتر از آن کالا را سفارش دهد، فروشنده قیمت هر واحد از کالای مدنظر را برای این مشتری 9هزار تومان درنظر می گیرد.

روش پنجم: روش قیمت گذاری جغرافیایی

در این روش، بسته به اینکه محصولمان در کدام منطقه جغرافیایی عرضه می‌شود، قیمت آن را بر اساس ویژگیهای آن منطقه، بصورت خاص تعیین می‌کنیم.

حتی ممکن است گاهی هم با توجه به نرخ تورم یا افزایش تقاضا، قیمتها افزایش یا کاهش پیدا می کند. بنابراین این روش قیمت گذاری یکی از منعطف‌ترین و موثرترین روش‌های قیمت‌ گذاری محسوب می شود. زیرا باعث می شود در مقابل تغییر قیمت‌های بازار، رفتار رقبا و خریداران واکنش‌های متفاوتی داشته باشیم.

روش ششم: روش قیمت گذاری روانی

قیمت گذاری روانی، از نظر روانشناختی تأثیر بالایی برای ترغیب مشتری به خرید ایجاد می کند. تحقیقات روانشناسان، نشان می دهد که مغز انسان، اعداد را از چپ به راست پردازش می‌کند و تمایلی به رند کردن اعداد ندارد.

بنابراین اگه شما قصد دارید محصول خود را به قیمتی حدود 6 میلیون تومان بفروشید، بهتر است قیمتش را 5 میلیون و نهصد هزار تومان بنویسید. چون ذهن مشتری، محدوده قیمتی 5 میلیون را به جای 6 میلیون در نظر می‌گیرد. این کار تأثیر روانی زیادی روی تصمیمش به خرید خواهد داشت.

 

حتما بخوانید: فروش موفق با استفاده از ۷ تکنیک طلایی

 

روش هفتم: روش قیمت گذاری لنگری

قیمت گذاری لنگری یکی دیگر از انواع روشهای قیمت گذاری است که خرده فروشان به منظور ایجاد یک مقایسه مثبت در ذهن خریدار از آن استفاده می‌کنند.

در این روش، خرده فروش قیمت کالای قبل و بعد از تخفیف را کنار هم جلوی چشم مشتری به نمایش می گذارد تا در صورت خرید آن کالا مشتری بداند چه مقدار سود نصیبش خواهد شد.

از نظر روانشناسی؛ اینکار باعث به وجود آمدن پدیده‌ای به نام “سوگیری شناختی لنگر انداختن” می‌شود.

می توان عمدا یک کالا با قیمت بالاتر را کنار کالای ارزان قرار دهید تا مشتری را به خرید کالای ارزانتر سوق داد. خطری که در این روش قیمت گذاری، کسب و کار شما را تهدید می کند، آن است که اگر قیمت لنگر (مرجع) شما واقعی نباشد، باعث کاهش شدید اعتماد مشتریان به برند شما خواهد شد.

 

این مهارت را حتما بیاموزید: دوره آموزشی اصول و تکنیک‌های فروشندگی حرفه‌ای

 

روش هشتم: روش قیمت گذاری زیان راهبردی

همه‌ ما با دیدن برچسب تخفیف استثنایی یک کالا، وارد فروشگاه شده و به‌ جای اینکه فقط آن کالا را بخریم، چند کالای دیگر هم خریداری می کنیم. اگر چنین تجربه‌ای دارید پس شما هم طعم استراتژی قیمت گذاری زیان راهبردی را حداقل یکبار چشیده اید.

در این روش، فروشنده با تبلیغ درمورد تخفیف‌های بسیار استثنایی، ابتدا مشتری را جذب کرده و سپس به روشهای مختلف آنها را به خرید سایر محصولات خود تشویق می‌کنند.

بطور مثال، یک خوار و بار فروشی برای کره‌ بادام زمینی تخفیف گذاشته است. بعد از آنکه مشتری وارد مغازه می شود، او را به خرید کالا‌های مکمل کره بادام زمینی مانند نان جو، مربا و عسل کوهستان نیز ترغیب می‌کند. بعنوان مثال، می‌گوید اگه همراه کره بادام زمینی، عسل طبیعی کوهستان را خریداری کنی، 5% هم روی عسل به شما تخفیف می دهم.

در این روش قیمت گذاری ممکن است کالای اصلی با کمی ضرر فروخته شود، اما فروشنده از سایر کالاهایی که خریدار هنگام حضورش در مغازه خرید می کند، سود زیادی نصیبش می شود. به همین دلیل، این روش می‌تواند به طرز شگفت آوری برای فروشنده کارآمد باشد. تشویق مشتریان به خرید چندین کالا نه تنها میزان فروش را افزایش می‌دهد بلکه می‌تواند ضرر ناشی از فروش کالای اصلی با قیمت پایین‌تر را هم پوشش دهد.

اما یادتان باشد که اگر از این روش قیمت‌گذاری بیش از حد استفاده کنید، مشتریان دائماً انتظار تخفیف دارند و برای پرداخت قیمت واقعی به شما، دچار تردید خواهند شد.

 

پیشنهاد مطالعه: کتاب ایده-بازار: هرآنچه که باید درباره «راه اندازی یک کسب و کار موفق بدانید

 

معیارها یا اهداف بنیادی برای تعیین قیمت گذاری

یک سری معیار یا اهداف بنیادی را باید به عنوان تعیین کننده مبنای قیمت گذاری محصولات خود مدنظر داشته باشیم. معیارها و اهداف بنیادی مدنظر عبارتند از:

  • سودآوری را افزایش دهد.
  • جریان نقدی کسب و کار را بهبود بخشد.
  • بخشهای جدیدی از بازار هدف را کشف و سهم ما را از بازار بیشتر می کند.
  • منفعت مشتری در بالاترین سطح ممکن تامین گردد.
  • از کسب و کار ما در برابر رقبای قدرتمند محافظت نماید.
  • امکان بهره برداری از حداکثر ظرفیت و منابع در دسترس را برایمان فراهم کند.
  • بتواند در معرفی محصول به بازار کمک کننده باشد.
  • بتواند مشتریهای جدیدی را برایمان جذب کند.
  • چشم انداز کسب و کارمان را تقویت کند.
  • و در نهایت اینکه، موقعیت محصول مان را پیش مشتری تثبیت کند.

 

با دریافت « مشاوره فروش و بازاریابی کسب و کار » از کارشناسان جوان حرفه‌ای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!

 

و اما کلام آخر…

همانگونه که اشاره شد، روش‌های مختلفی برای قیمت گذاری محصولات وجود دارد. اما باید بدانیم کدامیک از این روش‌ها، برای کسب و کارمان مناسب است. به همین منظور، باید معیارها و اهداف بنیادی قیمت گذاری را در نظر گرفته، تا بهترین روش قیمت گذاری برای محصول خود انتخاب کنیم. بعبارت ساده تر، باید بیاموزیم که چگونه روش مناسب قیمت گذاری را برای هر مرحله از کسب و کار خود تشخیص دهیم.

مدیر سایت
مدیر سایت
یک روز زیبای بهاری هنگامی که به گل‌های زیبای داخل حیاط نگاه می‌کردم، تصمیم گرفتم تا آموخته‌هایم را طوری ثبت نمایم که همیشه در یاد و خاطر عزیزانم ماندگار شود ...
پیشنهاد بر اساس سلیقه شما

مسیریابی تحصیلی - شغلی (آنلاین)

تست شغلی به آزمون روانشناسی گفته می شود که فرد با توجه به پاسخگویی به سوالات در انتها بهترین شغلی که می تواند در آن موفق باشد را معرفی می کند.

سئوالات و نظرات ارزشمند خود را با ما مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

راهنمای گام به گام تا دریافت مشاوره

گام اول

انتخاب حوزه تخصصی مدنظر

گام دوم

بررسی رزومه مشاوران مرتبط

گام سوم

انتخاب مشاور با تخصص مدنظر

گام چهارم

تکمیل فرم و ثبت درخواست

گام پنجم

پرداخت حق‌الزحمه مشاور

گام ششم

تماس با شما برای تعیین وقت

گام هفتم

برقراری ارتباط شما با مشاور