به کمک نیاز دارید؟

خدمات تخصصی

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
شتاب دهنده استارتاپ

شتاب دهنده استارتاپ چیست؟ چه نیازی به آن وجود دارد؟

شرکت‌های شتاب دهنده استارتاپ، به صاحبان ایده‌های نو و کارآفرینان کم تجربه، در زمینه‌های: «مالی»، «آموزشی»، «بازاریابی» و «تبلیغات» کمک می‌کنند. این حمایت‌ها از زمان ارائه‌ ایده و در مراحل طراحی، راه‌اندازی، تولیدِ محصول، بازاریابی و فروش، به صورت پیوسته به کارآفرینان ارائه می‌شود.

این روزها با رشد روزافزون شکل‌گیری استارتاپ در کشورمان، کلمه‌ شتاب‌ دهنده زیاد به گوش می‌خورد ولی بسیاری از افراد با این مفهوم آشنایی ندارند.

 

حتما بخوانید: انواع مراکز حمایت از استارتاپ ها
 

شتاب دهنده استارتاپ (Startup Accelerator)

شتاب‌ دهنده استارتاپ (Speed Accelerator یا Startup Accelerator)، شرکتی است که از ابتدا، کار یک استارتاپ را تحت پوشش خود در می‌آورند. شتاب‌دهنده‌ها با سرمایه‌گذاری اولیه بر روی یک شرکت نوپا، درصدی از مالکیت آن را در اختیار گرفته و در مقابل به گردانندگان پروژه، آموزش‌های لازم برای کسب موفقیت بهتر را می دهند.

سال 2005، یک مجموعه با عملکردی تقریبا متفاوت با انکوباتورهای سنتی شکل گرفت. این مجموعه که (Y Combinator) نام داشت، برخلاف مراکز رشد سنتی، فقط در بازه زمانی مشخص و کوتاهی به استارت‌آپ‌ها خدمات ارائه می‌ داد. عملکرد این مجموعه به این صورت بود که چند استارت‌آپ به‌صورت همزمان وارد این مرکز می‌شدند و خدمات دریافت می‌کردند و پس از گذشت چند ماه، از آن خارج می‌شدند. این در حالی بود که مراکز رشد از نظر دوره زمانی ارائه خدمات به استارت‌آپ‌ها، بسیار منعطف بودند.

با توجه به تفاوت‌های اساسی میان مجموعه وای کامبینیتر و انکوباتروهای معمول، این ساختار جدید را شتاب‌دهنده استارت‌آپی یا به‌صورت خلاصه شتاب‌دهنده نامگذاری کردند. به این ترتیب وای کامبینیتر، نخستین شتاب دهنده استارتاپ جهان لقب گرفت.

 

حتما بخوانید: انکوباتور یا مرکز رشد استارتاپ چیست؟
 

تعریف شتاب دهنده

شتاب‌دهنده، مرکزی است که امکان رشد سریع و صحیح شرکت‌های استارت‌آپی را مهیا می‌سازد. از آنجایی که تعداد قابل توجهی از صاحبان ایده‌ها و نوآوری ها از توانایی و قدرت مالی کافی و یا دانش و شبکه بازاریابی کافی برای توسعه کسب و کار خود برخوردار نیستند، شتاب‌دهنده مجموعه‌ای کامل از خدمات مورد نیاز برای رشد یک کسب و کار نوپا را نظیر منابع مالی، انواع مشاوره، فناوری‌ها و تجهیزات مختلف و همچنین فضایی را جهت استقرار شرکت نوپا در یک بازه زمانی تقریبا کوتاه در اختیار استارت‌آپ‌های نوپا قرار می‌دهد.

در حقیقت اصلی‌ترین رسالت شتاب‌دهنده، تقویت یک استارت آپ (شرکت نوپا) و تبدیل آن به شرکتی است که بعد از خروج از حمایت شتاب دهنده بتواند به تنهایی در بازار رقابت نموده و رشد کند. در ایران هم از چند سال پیش با رشد شرکت های دانش بنیان در ساختار کسب و کار کشور  و همچنین توجه بسیاری از نهادها و تصمیم گیران به کسب و کارهای نوپا، تقریبا تمامی سازمان‌های خصوصی و دولتی، فعالیتی را در زمینه کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان آغاز کرده اند.

 

پیشنهاد مطالعه: کتاب رایگان پیچ استارت آپ چیست و چه ویژگیهایی دارد؟

 

روش کار شتاب دهنده ها

شتاب دهنده ها شرکت هایی هستند که برای رشد ایده های جدید سرمایه گذاری می کنند. آنها به صاحبان ایده ها و استارتاپ ها کمک می کنند تا بتوانند تعریفی صحیح و نمونه اولیه مناسبی از کالا و یا خدماتی که قصد نوآوری در آن صنعت را دارند ارائه دهند. آنها همچنین در تعیین هویت مشتری‌های هدف و تامین منابع، نظیر سرمایه و نیروی کار به صاحبان ایده ها یاری می رسانند.

شتاب دهنده های استارتاپ همچنین در طول هفته کلاس های آموزشی برای صاحبان ایده ها و اعضای تیم تدارک می بینند. در واقع یکی از بزرگترین فرصت هایی که در مدت زمان کوتاه نصیب صاحبان ایده ها می شود، ارتباط آنها با شبکه ایی از متخصصین، کارآفرینان، فارغ التحصیلان رشته های مدیریت کسب و کار، سرمایه گذاران و همینطور مدیران شرکت های دیگر می باشد.

چالش‌های رفتاری، مالی، فکری، بازارشناسی و شناسایی درست هدف از برجسته‌ترین مشکلاتی هستند که کسب‌ و کارهای نوپا با آنها روبرو می‌شوند. این چالش‌ها قابل برطرف شدن هستند ولی در بیشتر موارد سبب می شوند استارتاپ‌ها با شکست روبرو شوند. بیشترین دلیل تأثیر چالش‌های موجود در شکست سریع استارتاپ‌ها، عدم تجربه‌ کافی و نبود حمایت کننده است.

 

حتما بخوانید: سازمانهای شتاب‌دهنده و کمک‌کننده مالی

 

خدمات اصلی شتاب دهنده

  • تامین سرمایه در ازای سهام (5 الی 20درصد) و 
  • تامین زیرساخت های لازم و
  • آموزش های تخصصی و
  • ایجاد دسترسی به مربیان كسب و كار و كارآفرینان با تجربه برای انتقال دانش و تجربه و
  • ارتباطات راهبردی با شركت ها، سازمانها و شبكه های مشتریان و
  • ایجاد فضای تجربه كردن های مدیریت شده در مدت زمان محدود و
  • ترویج پشتكار و نترسیدن از شكست و
  • جلب توجه رسانه ها، تبلیغات و بازاریابی غیر مستقیم برای استارتاپهای تحت پوشش و
  • منتورینگ حرفه ای و موثر و
  • حوزه های تمركز شتاب دهنده.

مزایای شتاب دهنده

  • به تایید رساندن فرضیات و
  • افزایش سرعت در یادگیری و پرش از منحنی یادگیری و
  • شتاب گرفتن در رشد، سرعت گرفتن در توسعه و
  • افزایش اعتماد و تقویت اعتبار و
  • تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان و
  • قرار گرفتن در رادار رسانه ها و مخاطبان و
  • جذب استعدادهای برتر و
  • ایجاد روابط بهتر و بیشتر و توسعه شبکه های ارتباطی و
  • پیوست به جامعه استارتاپی و
  • پیشگیری از مشکلات و کاهش ریسک و
  • محک زدن و
  • و …

چگونگی برنامه های شتاب‌ دهنده

جهانی کردن کسب و کار نو می‌تواند دلهره‌آور باشد، ولی برنامه‌های شتاب‌ دهنده قطعا می‌تواند به این روند کمک کند. مدت زمانی که هر شتاب‌ دهنده برای برنامه‌هایش ارائه می‌دهد از یک شتاب‌ دهنده تا شتاب‌ دهنده دیگر متفاوت است. اما، اکثر برنامه‌ها ۳، ۶ یا ۹ ماه طول می‌کشند و روند کلی آن‌ها به شکل زیر است:

مرحله درخواست

معمولا باید به‌صورت آنلاین درخواست خود را برای برنامه شتاب‌ دهنده ارسال کنید و اگر ایده و تیم شما به‌قدر کافی خوب باشند، از مرحله اول بررسی، گذر می‌کنید. سپس از شما دعوت می‌کنند تا شخصا به دفتر مجموعه شتاب‌دهنده بروید و پروژه خود را ارائه کنید.

هفته استقبال و خوش‌آمدگویی

در صورت پذیرفته شدن، معمولا در ابتدا به مدت یک هفته شما با تیم شتاب‌دهنده، شرکای مرتبط، سرمایه‌گذاران یا مربیان و سایر کارآفرینانی که همراه شما در این برنامه شرکت خواهند داشت، آشنا می شوید.

مربیگری

این در واقع همان مکانی است که تمام شتاب‌ دهنده‌ ها معمولا برنامه خود را براساس اهداف خاص خود توسعه می‌دهند. این برنامه به شما در پیدا کردن نقاط ضعف‌تان به‌عنوان یک شرکت و همکاری با یکدیگر برای برطرف کردن آن‌ها و کمک به غلبه بر موانع کمک می‌کند. برنامه شتاب‌دهی می‌تواند در قالب مشاوره واقعی و مربیگری از طرف تیم شتاب‌ دهنده باشد.

این برنامه سعی در آشناسازی شما با سرمایه‌گذاران خاص که به حوزه کاری شما علاقمند هستند دارد و کمک می‌کند تا به سرمایه‌گذاری خطرپذیر دست یابید.

 

حتما بخوانید : سرمایه گذاران خطرپذیر و شیوه عملکرد آنها
 

روز نمایش نسخه (Demo Day)

اکثر شتاب‌ دهنده‌ ها در آخر تمام برنامه‌ها یک روز را برای نمایش نسخه آزمایشی اختصاص می‌دهند. این روزی است که شتاب‌ دهنده معمولا کل شبکه خود را برای تماشای گام‌های استارتاپ دعوت می‌کند تا همه شاهد پیشرفت تیم استارتاپی در برنامه باشند و آن را در ایجاد ارتباطات کاری لازم، کمک کنند.

منبع درآمد شتاب‌ دهنده‌ ها

همانند تمام کسب و کارها، این مدل نیز می تواند متفاوت باشد، اگرچه درآمد شتاب دهنده استارتاپ هادر قالب مالکیت شرکت است. برخی از شتاب دهنده‌ها حتی برای خدمات خاصی هم که می‌دهند پول مطالبه می‌کنند که این چندان معمول نیست.

نکاتی مهم در پذیرش درخواست استارتاپ

در این‌جا نکاتی را بیان می‌کنیم که می‌تواند در پذیرفته شدن طرح و درخواست شما کمک‌کننده باشد.

  1. برنامه خود را با شتاب‌ دهنده خاص تطبیق دهید. وقتی یک درخواست تهیه می‌کنید و آن را برای تمام شتاب‌ دهنده‌ها ارسال می‌کنید، کاملا مشخص است. کسانی که این کار را انجام می‌دهند، به‌ندرت به مرحله بعد می‌رسند.
  2. درخواست خود را به‌صورت فایل پی.دی.اف ارسال کنید. ارسال درخواست به‌صورت فایل پاورپوینت یا کینوت، خوب نیست و امکان دارد در اجرای آن به مشکل برخورد کنید. فایل پی.دی.اف این اطمینان را به شما می‌دهد که فردی که درخواست شما را می‌خواند آن را به‌ترتیبی که شما دلتان می‌خواهد، خواهد خواند.
  3. درخواست را به‌طور کامل پر کنید. البته لازم نیست که تمام سؤالات را پاسخ دهید، اما هر چه اطلاعات بیشتری ارائه دهید، یک مجموعه شتاب‌دهنده بهتر می‌توانند در خصوص درخواست استارتاپ شما تصمیم‌گیری کند.
  4. سعی کنید متفاوت باشید. شتاب‌ دهنده‌ای که برایش درخواستتان را می فرستید، قبل از شما، ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ درخواست دیگر را خوانده است. بعد از مدتی همه درخواست‌ها برایشان یکی به‌نظر می‌رسد.

فهرست سرمایه‌گذار خطرپذیر کسب و کارهای نوپا

در ادامه به معرفی فهرستی از ۳۰ سرمایه‌گذار خطرپذیر کسب و کارهای نوپا در ایران خواهیم پرداخت:

عنوان سرمایه‌گذار زمینه‌ سرمایه‌گذاری نوع مشارکت
سرمایه‌گذاری خطرپذیر حرکت اول همراه اول بر روی استارتاپها CVC
سرمایه‌گذاری خطرپذیر پیک برتر حوزه‌ رسانه‌های دیجیتال CVC
شرکت حصین حوزه‌های امنیت و فناوری اطلاعات CVC
شرکت صبا ایده استارتاپ‌های مرتبط با سرویس های اینترنتی CVC
شرکت داده پرداز رایانه متین حوزه‌‌ سخت‌افزار CVC
شرکت رهیافت اندیشه فردا پلتفرم سرمایه‌گذاری کارن کراد CVC
شرکت ارزش افزوده هیلا پلتفرم سرمایه‌گذاری کارن کراد CVC
شرکت PPG پیشگامان پژواک پردیس استارتاپ‌های صنعت تبلیغات
گروه اینترنتی ایران اسنپ و فروشگاه اینترنتی بامیلو  CVC
سرمایه‌گذاری خطرپذیر اپاتان استارتاپ‌های مرحله‌ بذری در حوزه‌ وب و موبایل VC
سرمایه‌گذاری خطرپذیر ادونچرز کسب و کار های اینترنتی VC
سرمایه‌گذاری خطرپذیر اسمارت آپ مرحله‌ Early-Stage VC
صندوق جسورانه یکم آرمان آتی حوزه فناوری اطلاعات با تمرکز بر فناوری مالی ( Finech ) VC
سرمایه‌گذاری جسورانه توسعه فناوری آرمانی شرکت های دانش بنیان VC
سرمایه‌گذاری خطرپذیر رهنما کامیابان نخستین حوزه‌ فناوری اطلاعات VC
موسسه دانش بنیان برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) VC
سرمایه‌گذاری خطرپذیر سرآوا پارس دیجی کالا، ای نتورک، کافه بازار و آواتک VC
سرمایه‌گذاری خطرپذیر بهمن مرحله‌ Early-Stage VC
سرمایه‌گذاری پیشگامان امین سرمایه پاسارگاد شناسا بانک پاسارگاد VC
سرمایه‌گذاری جسورانه رویش لوتوس حوزه های سلامت، بیوتکنولوژی و فناوری مالی VC
سرمایه‌گذاری خطرپذیر سینا تک بنیاد مستضعفان VC
سرمایه‌گذاری خطرپذیر رایان ونچرز استارتاپ‌های خارج شده از شتاب دهنده VC
مرکز نوآوری و شکوفایی صنعتی ایران (منش) حوزه های اینترنت اشیا، سخت افزار و فینتک VC
سرمایه‌گذاری جسورانه پارتیان حوزه های فناوری اطلاعات، نانوتکتولوژی و بیوتکنولوژی VC
پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه صادرات شریف (شریف وی سی) وابسته به دانشگاه صنعتی شریف VC
گروه نوآوری مالی پارس تامین مالی از طریق جمع‌سپاری Crowdfunding
گروه سرمایه‌گذاری نیک اندیشان کارایا گروه سرمایه‌گذاران نیک اندیش Angel
گروه سرمایه‌گذاری بانیان
گروه سرمایه‌گذاری پیشگامان سرمایه ایراتل
سرمایه‌گذاران فرشته ویسا
با دریافت « مشاوره راه اندازی کسب و کار و کارآفرینی » از کارشناسان جوان حرفه‌ای و باتجربه ساکوراد؛ موفقیت کسب و کار، رونق فروش و افزایش درآمد خود را تضمین کنید!

 

و اما کلام آخر …

شتاب‌ دهنده استارتاپ، شرکتی است که از ابتدای کار یک استارتاپ آن را تحت پوشش خود در می‌آورند. شتاب‌دهنده‌ها با سرمایه‌گذاری اولیه بر روی یک شرکت نوپا، درصدی از مالکیت آن را در اختیار گرفته و در مقابل به گردانندگان پروژه، آموزش‌های لازم برای کسب موفقیت بهتر را خواهند داد.

مدیر سایت
مدیر سایت
یک روز زیبای بهاری هنگامی که به گل‌های زیبای داخل حیاط نگاه می‌کردم، تصمیم گرفتم تا آموخته‌هایم را طوری ثبت نمایم که همیشه در یاد و خاطر عزیزانم ماندگار شود ...
پیشنهاد بر اساس سلیقه شما

مسیریابی تحصیلی - شغلی (آنلاین)

تست شغلی به آزمون روانشناسی گفته می شود که فرد با توجه به پاسخگویی به سوالات در انتها بهترین شغلی که می تواند در آن موفق باشد را معرفی می کند.

سئوالات و نظرات ارزشمند خود را با ما مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

راهنمای گام به گام تا دریافت مشاوره

گام اول

انتخاب حوزه تخصصی مدنظر

گام دوم

بررسی رزومه مشاوران مرتبط

گام سوم

انتخاب مشاور با تخصص مدنظر

گام چهارم

تکمیل فرم و ثبت درخواست

گام پنجم

پرداخت حق‌الزحمه مشاور

گام ششم

تماس با شما برای تعیین وقت

گام هفتم

برقراری ارتباط شما با مشاور